donderdag, februari 04, 2016

Vlaams

Gewoonlijk moet ik me troosten met wat vermoedelijk de juiste vertaling is, maar nu hebben we eindelijk een IS-Strijder die ons toespreekt in het Vlaams. Dju toch.

Hij toont ons heerlijke landschappen, vredige zichten, heerlijk roeiend in een bootje... Het kan haast niet idyllischer... Hij wijst ons fijntjes er op dat bij hen geen racisme bestaat... (Al hoewel... Ten opzichte van andere religies en zelfs andere moslim-strekkingen zijn ze helemaal niet tolerant...)

En nu moeten we met zijn allen bang zijn.
En nu gaan we enkele honderden bijkomende politieagenten aanwerven in de regio Brussel (en vermoedelijk dus ook in andere steden... Ik kan me voorstellen de de burgemeester van 't Stad (woehaha) het niet zal dulden dat die van Broekzele (Vlaams voor Brussel) meer flikken mogen hebben dan hij...

Nee, ik ben niet bang.
Zolang we hier niet struikelen over de gewapende militairen en gewapende flikken, voel ik me perfect veilig.
Want het zijn vooral al die zichtbare wapens die me bang maken.
Als meer en meer soldaatjes en flikjes gaan denken dat ze kunnen doen zoals de bottinnekes van Aantwaarpen, dan pas ben ik helemaal bang.
Dat is geen bescherming, dat is agressie.
Zichtbare en beangstigende beelden van wapens in handen van mensen, mensen waarvan we weten dat de soort op zich al eens feller kan reageren dan logisch is. Dat verandert echt niet met het dragen van een uniform of een gedegen training.
Een getrainde hond is over het algemeen veel gevaarlijker dan een beest dat in een gezin met kinderen is opgegroeid al spelen en ravotten.
't Zal dus wellicht met de diersoort Mens niet anders zijn... Of waarom dacht je dat dril en training zo belangrijk zijn op de hondentraining en in het leger ?

Ik weet het, ik ben bevooroordeeld, ik ben antimilitarist in hart en nieren, maar diep in je hart kun je niet anders dan me op zijn minst gedeeltelijk volgen in de redenering. De reden waarom de Kelten het onderspit delfden tegen Juul Caesar was dat zij geen gedisciplineerd leger hadden, en lees de geschiedenis van de Grieken tegen de Perzen er ook maar eens op na ! Trouwens, het is tenslotte een training om te vechten, om oorlog te voeren, om combattief (letterlijk) te zijn !

Tegen terrorisme kun je je niet echt bewapenen. Het enige wat belangrijk is, is pogen terrorisme te voorkomen. Dat kun je in eerste plaats door de basis van het terrorisme weg te nemen, en het hier zo goed te maken dat zij echt niet meer kunnen zeggen dat ze hier onderdrukt worden, dat ze hier als minder bekeken worden, dat ze hier hun geloof niet mogen belijden enz... enz... Dat kun je echter niet van vandaag op morgen recht zetten ! Dus moet je nu proberen op een of andere manier die mannen op te volgen, te infiltreren, af te luisteren en dergelijke.
Maar met zwaar gewapende mannekes op straat te laten flaneren bereik je niets, tenzij dat je een sfeer van angst creëert... Wat natuurlijk goed uitkomt voor een regering die allerlei onsympathieke en negatieve maatregelen doordrukt... De angst en de wet op terreur belemmert in werkelijkheid ook het stakingsrecht en het recht op betogingen. Gewoon al voor een "zo gezegde" veiligheid...

Ik kan me niet ontdoen van de indruk dat we steeds dichter staan tegen wat je een dictatuur kunt noemen. Een regering die niet doet wat het volk wil...

Gisteren heb ik maar één keer neusdruppels moeten gebruiken en vannacht ook één keer... De situatie wordt beter en beter... Je kunt niet geloven wat een luxe het is, adem te hebben...
Hopelijk komt het helemaal goed, en ben ik eindelijk van die sinusitis af...voorgoed...

Deze namiddag ga ik weer eens naar een vergadering, om technieken voor Crea voor te bereiden. Zo blijven we bezig, zaterdag mag ik ook al gaan vergaderen... Eens kijken of er zondag ook nog een rommelmarkt is... druk jongens, druk !

tot de volgende ?

1 opmerking:

Tiens Mevissen zei

Toontje,

Je bent een schattig manneke maar met je opmerking over getrainde honden zit je er nu toch wel heel goed naast.
Het zijn juist de getrainde honden die het meest betrouwbaar zijn!
Die wachten namelijk op een commando voor ze tot enige aanval overgaan. Ofwel iemand moet de baas aanvallen dan bijten ze uiteraard op eigen initiatief en DAT DOET ELKE HOND, getraind of niet.
Bij niet getrainde hond weet je nooit wat ze gaan doen en dat kan wel eens faliekant mis lopen.
Ik kan het weten want ik heb 5 keer voor een getrainde hond rusthuis mogen zijn en die woonden dan bij mij van hun 6de tot meestal hun 14de jaar...
Daarbij heb ik ook nog eens 6 kleine noodgevalletjes van het asiel verzorgd en die waren niet getraind.
Oeps, lief Toontje.
Toch dik Limburgs muulke van je eigen Tiens.