maandag, februari 01, 2016

snuitsnuitsnuit

Vrijdag nam ik de laatste pil van de derde soort antibiotica... Ik nam de telefoon op, en belde naar de dokter "Dokter, 't is nog altijd hetzelfde, alles zit muurvast, mijn sinusitis is nog geen zier verbeterd..." De dokter dacht na... "Kom maar achter een ander voorschrift, we gaan er eens met het grof geschut op zitten", hij broebelde een naam, die mij onbekend was, tot hij er bij zei dat dit cortisone was...
Ik kreeg niet alleen cortisone, maar ook nog eens een vierde soort antibiotica... Ik had beter de bijsluiter niet gelezen, want doodvallen was nog een van de minst erge bijverschijnselen... Het is speciaal geschikt voor hardnekkige sinusontsteking en... ontsteking aan het vrouwelijk geslachtsorgaan. Wat het een met het andere te maken heeft ???

Ik heb nu het gevoel dat ik op wolkjes loop, de grond lijkt een beetje te zweven. Maar voor het eerst heb ik de indruk dat mijn neus verbetert !

Neus of geen neus, zaterdag en zondag zijn we naar de rommelmarkt gegaan, zaterdag in Aalst en gisteren in Gent. In Gent was het na vele jaren stilte, weer rommelmarkt in het ICC en Gent. De enorme zaal was goed bezet, en - wat minder interessant is, je kon er op de koppen lopen. Echt plezant vinden we dat niet, als je overal moet drummen om de stand te kunnen zien, en je slechts voetje voor voetje vooruit kunt, dan is dat niet echt wat wij het liefst hebben. Wij houden niet van die drukte. Er mag volk zijn, er mag veel volk zijn, maat je moet kunnen kijken naar de standen, zonder elkaar voortdurend te hinderen of gehinderd te worden. Eigenlijk waren er naar mijn gevoel ook te veel kraampjes op de oppervlakte, waardoor de gangen veel te smal waren. Ook dat vind ik ambetant. Sinds we in Lozer, op een buitenmarkt, iemand onpasselijk zagen worden, en er een ambulance moest komen, zien we in dat bereikbaarheid héél belangrijk kan zijn. Wij zagen de ambulance waar geen voldoende plaats was, gewoon op en over de standen rijden ! En we kunnen dit begrijpen, een mensenleven is meer waard ! Ik vind dat men ook in zalen een behoorlijke breedte van de wandelgangen moet aanhouden, gewoon voor de veiligheid.

Ik heb bovendien de indruk dat er meer gekocht wordt, als de mensen rustig kunnen kijken en rustig kunnen babbelen met de verkopers. Logisch, op een rommelmarkt moet je kunnen afbieden, moet het kopen ook een beetje een verovering zijn, iets wat je zelf bedongen hebt, waar je het gevoel hebt een goede koop te doen.

Voor mij zijn de buitenmarkten veel beter, veel makkelijker. Zelfs op grote en drukke markten, zoals te Ogy of te Neufmaison, waar heel veel volk is, kun je toch veel makkelijker de kraampjes bekijken, en moet je niet staan drummen. Je kunt niet steeds stappen zoals je wil, maar je kunt rustig alles bekijken. Binnenmarkten zijn heel dikwijls te druk bezet met kraampjes. Wellicht komt dat omdat de inrichter veel moet betalen voor de huur van de zaal, en er dus zoveel mogelijk betalende standen op wil zetten?

Maar ja, eigenlijk zijn we niet verplicht om te gaan hé... Het is gewoon een liefhebberij, onze wekelijkse uitstap, iets waar we naar uitkijken. Vooral voor het contact met de vele bekenden, want je ziet er heel vaak dezelfde mensen en dezelfde standhouders. Op den duur ken je elkaar genoeg voor een leuke babbel, en het horen van wat tips over andere markten.

Onze Bart moet op dit moment wellicht al in India zitten, wachtend op de binnenlandse vlucht naar Varanasi... (Benares)
Naar ik hoor zal dit nu wellicht zowat om de maand een week India worden. Leuk is dat niet, want iedere keer die lange uren op dat vliegtuig... Ik geloof dat hij zo'n negen uur op de eerste vlieger zit, en dan nog eens een drie uur op de tweede... Ik mag er niet aan denken. Het zou zeker niets meer voor mij zijn, ik denk dat ik niet meer recht zou geraken.

Bart zal voor ons weer Indische thee meebrengen... Tulsi, iets wat je hier niet kunt vinden. Tulsi is een soort Indische Balsamico, ook al is het een andere plant.

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: