dinsdag, februari 02, 2016

ademen !

Voor het eerst sinds weken haal ik weer op normale wijze adem door beide neusgaten, zonder overmatig gebruik van neusdruppels ! Het lijkt over de vierde soort antibiotica, met de cortisone er bij, eindelijk soelaas biedt !
Een gek, maar leuk bijverschijnsel, is dat ik voor het moment niet eens meer weet dat ik een rug heb ! Geen pijn, niet in mijn rug, niet in mijn voet... Alleen, heel gek, nu voel ik wel mijn tanden, bij het drinken van warme soep of koffie .
De raadselen zijn de wereld niet uit.

Hopelijk ga ik nu de sinusontstekingen voorgoed mogen vergeten. Dat is alleszins het verdict van een internetkennis, onze Tiens, die jaren geleden haar sinusitis ook voorgoed kwijtspeelde dank zij een geneesmiddel die werkte op de vrouwelijke geslachtsorganen... (Ze wees er mij fijntjes op dat de sinussen en dat vrouwelijke allebei slijmvliezen zijn... Waarvan akte...)

Maar je kunt niet geloven hoe heerlijk het is om normaal adem te kunnen halen. Dat ene neusgat, dat nu al weken verstopt zat, geeft me een rare sensatie ... precies of de lucht is aan die kant frisser dan aan de andere kant. Wellicht mag ik verwachten dat er nu en dan nog wel wat zal loskomen uit de krochten der sinussen, maar wie maalt daarom.

Ik adem !

Gisteren kreeg ik én van Bart, én van Els een berichtje dat Bart veilig en wel aangekomen is op zijn werk in het verre India. Heerlijk als ze er beiden op denken ons gerust te stellen. Het is zo'n klein iets, maar zo deugddoend !

Ik heb Bart gevraagd om eens uit te kijken naar een medaillon met een hand, met daarin het symbool van de Jaïnisten.
Ik heb waarlijk sympathie voor dit allergroenste der groene geloven. Ik vertelde je al dat voor hen alle leven heilig is, en dat monniken en kloosterzusters zelfs met een masker voor het gezicht lopen, en voortdurend naar beneden kijken, om toch niet per ongeluk een beestje in te slikken of dood te trappen. Maar wat ik je nog niet vertelde is dat hun liefde ook gaat naar de planten ! Zij mogen alleen van de bovengrondse delen van de plant eten, zodat de plant kan overleven. Dus geen patatjes ! Ik weet niet wat je dan doet met graan, waar je met de oogst in feite de plant volledig doodt... Immers het graan is het leven voor het volgende seizoen. Maar wellicht stel ik weer van die absurde en vragen, waar zij in hun denken allang een antwoord voor hebben ...

Maar het feit dat zij de enigen zijn, die nog nooit om religieuze redenen oorlog hebben gevoerd is mij héél sympathiek ! (Gek genoeg, er lijken ook twee aparte richtingen te bestaan in deze religie !!!)

Straks komen ze aan onze verwarming werken. Nu en dan moeten wij dat spel weer manueel gaan opstarten. Tot nu toe lukt dit nog, maar het is niet normaal, en we zijn bang dat het eens helemaal zou haperen... en dat zou het dan wellicht doen op een heel koud moment...

Ik ga stoppen, want ik weet niet hoe laat ze hier komen zullen, in de voormiddag is een rekbaar begrip.

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: