donderdag, december 03, 2015

Nieuwjaarsbrief

Bij het woord klimaat kun je aan verscheidene dingen denken... Aan het weer, aan de sfeer, aan de politiek en ga zo nog maar een eindje door.
Maar als vandaag het woord klimaat valt, dan hebben we het over het klimaatakkoord...Waar we als Belgen weer eens ons zelf tonen als de mislukkeling van de wereld.

Nog tijdens het voortdurende geklungel van de regering, sluit de minister bevoegd voor het milieu, een akkoord om de kerncentrales met barsten in, toch nog maar wat langer open te houden, met alle risico's van dien.

Ik heb de petitie getekend om alsnog te proberen dat tegen te houden, want veilig is de situatie helemaal niet. Zoals het er nu uitziet, hebben we helemaal geen terroristjes nodig om hier doden te doen vallen, we doen het meteen groots, we zorgen voor een kernramp...
Ik weet wel, zeker is de ramp niet (gelukkig maar), maar talrijke studies wijzen uit dat de situatie echt wel risicovol is. Scheuren van 18 cm zijn zeker niet zonder gevaar, daar hoef je echt geen kenner voor te zijn.

Maar ik wil uw dag niet vergallen met negatieve berichten... Laat ons proberen om eens alle zorgen en alle besognes aan de kant te zwieren, en eens positief naar de toekomst te kijken ! Het is er "de moment" voor, straks mogen we weer onze Nieuwjaarsbrief gaan voorlezen... Hoog tijd dus dat we ons gaan bezinnen over de inhoud van de brief.

Aan wie gaan we die brief richten, Lieve Ouders, Lieve Peter of Lieve Meter gaat voor mij al lang niet meer, dus wil ik mijn Nieuwjaarsbrief eens richten aan jullie, lezers en lezeressen...

Beste NN,

Op deze eerste dag van het nieuwe jaar wil ik beginnen met u een goed, vredig, en vooral gezond jaar toe te wensen. Ik wens u de spoedige val van de regering, want die bende klungelaars moeten we hoognodig kwijt. Ik wens u goede verkiezingen, waarbij u gezond verstand gebruikt, en u niet laat meeslepen door slogans en populistische kreten. Ik wens dat u eindelijk eens beseft dat al wie al verkozen was, al bewezen heeft dat hij of zij ronduit onbekwaam is, en dat u dus voor totaal nieuwe mensen stemt, in de hoop dat dit dan wel iets betere zouden zijn. Ik wens jullie toe dat ze eindelijk de coöptatie afschaffen, zodat alleen de werkelijk verkozenen zetelen. (En wij dus op zijn minst een schijn van democratie zouden halen)

Ik wens u werk (maar niet TE veel), een goed inkomen zodat u kunt leven zonder u echte financiële zorgen te maken. (Ik wens u dus ook niet TE veel geld, opdat dit je ook niet wakker zou houden).

Ik wens u vreugde en voorspoed voor uw kinderen en kleinkinderen, en ik wens u veel liefde en Liefde. Waarbij ik enerzijds duid op uw gezinssituatie (echteno(o)t(e) en kinderen) en gans uw familie, maar ook liefde voor al uw evenmensen, een gave die we wellicht in de komende jaren meer dan ooit zullen moeten oefenen.

Ik wens u toe dat u alle mensen over de zelfde kam scheert, zonder onderscheid. Dat u eerbied hebt voor ieders overtuiging, dat u mens bent met de mensen.
Ik wens u veel vergevingsgezindheid, want dat hebben we steeds vaker nodig in deze wereld.
Ik wens dat u met zijn allen bewuster gaat leven, niet de wagen neemt als het niet nodig is, vermijdt om zaken te kopen met plastic-verpakkingen, geen vuilnis in de natuur werpt, bewust kleren koopt die niet gemaakt werden door onderbetaalde mensen, geen energie verbruikt die niet nodig is, de tv eens uitzet om samen met het gezin te zijn, meer let op suikers en vetten; meer...

Ach, het wordt weer zo'n grote waslijst dat het haast onmogelijk is waar te maken... voor u en voor mij, want ik schrijf deze brief eigenlijk ook voor mezelf...

Weet je wat, laat ik herbeginnen:
Ik wens u een jaar zonder pijn, zonder pijn te doen aan jezelf en de anderen.

(dan zit die liefde, de regering, de suiker en de plastic er allemaal in één klap in vervat !!!)

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: