maandag, november 02, 2015

Het organiseren van een mislukking...

Het zou niet meer aanvaardbaar lijken, mocht je weer eens niet komen tot een vergelijk voor een klimaatakkoord...
Dus doe je het anders, je maakt een akkoord tussen de partijen, en één partij gaat dan de cijfers gaan betwisten, waardoor alles weer op de helling wordt gezet, en men dus alles opnieuw moet gaan onderhandelen...
Deze nieuwe onderhandelingen zouden nadelig zijn voor de andere partijen, en dus zijn deze niet geneigd om opnieuw de zaken te bespreken: er is immers een akkoord.
Iedereen weet dat er geen nieuw akkoord kan komen, gezien de tijdspanne die er rest, en gezien het feit dat dit nieuwe akkoord nadeliger wordt voor de andere partijen. Dus...

Het is een prachtige techniek om een akkoord te vermijden !
Zo kan Vlaanderen al zijn sterk vervuilende partijen netjes aan boord houden, en kan onder meer Monsanto hier verder mooi weer blijven spelen...

En iedereen wast zijn handen in onschuld...
De anderen, want zij hadden een akkoord, Vlaanderen, want er komt geen akkoord, Schauwvlieghe want zij had een akkoord bewerkstelligd, en kon niet weten dat de cijfers niet klopten...
Iedereen onschuldig, geen akkoord.

Tenzij... dit natuurlijk het plan was ...

En weet je, ik ben er van overtuigd dat wij hier weer eens te maken hebben met volksverlakkerij... Het klimaatakkoord zou inspanningen vergen van bedrijven, en bedrijven moeten ten alle prijze de handen vrij hebben om economisch sterk te staan, om de economie van ons land weer omhoog te krikken.

Dat het in dit geval niet alleen meer gaat ten laste van de werkende mens en zijn inkomen, maar ook over zijn leefmilieu en zijn gezondheid, zal hen worst wezen... Als men maar de rechtse politiek kan doordrukken, als men maar de versterking van het zuivere kapitalisme kan bewerkstelligen... Wat ook de gevolgen zijn.

Vervuil en vergiftig maar ons milieu... door een tijdelijk lucratief lijkend mislukken van het klimaatakkoord, lijk je bedrijven meer kansen te geven. Lijk, want op termijn is het vergiftigen van het leefmilieu voor allen nefast.

Het is niet de eerste keer dat we belogen en bedrogen worden, men doet het voortdurend ! Ik kocht indertijd een diesel, omdat men ons voorhield dat diesel veel minder schadelijk was dan benzinemotoren... Ten er in ons land meer diesels kwamen dan benzinemotoren, veranderde men van mening, en nu zijn het de diesels die vervuilen... Kijken naar een auto met een elektrische motor ? Die liggen buiten het financiële bereik van de doorsnee mens, en trouwens, er gaat nu al hier en daar een stemmetje op, dat het maken van die wagens en de brandstofcellen (batterijen) eigenlijk véél vervuilender zijn dan de benzinemotor en de dieselmotor... Voel je het al komen?
Weet jij, als gewone mens, nog wat er nu waar is? Wat je best zou doen? Ik ook niet.
Wel weet ik dat wij bewust belogen en bedrogen worden, over van alles en nog wat.
Tabak is giftig, kankerveroorzakend... De logica zou zijn dat je dit dan gewoon verbiedt, maar nee, het is een bron van accijnzen... Idem voor alcohol.
Nee, ik ben geen vragende partij in dit debat, maar het wijst gewoon op de rare logica van de politici. Wellicht zou het verbieden van tabak en alcohol leiden tot toestanden zoals indertijd in Amerika tijdens de drooglegging.
En dat is dan weer iets waar ik een beetje verbijsterd sta op te kijken: men mag rustig aan je inkomen zitten, men mag je zakken leegroven, maar van je verslaving moeten ze afblijven????
Blijkbaar zijn we kromme redeneringen als recht gaan beschouwen.
Ook als het ons rechtstreeks aanbelangt.
djudedju

Weet je dat de medische kosten ten gevolge van het tabaksgebruik groter zijn dan de inkomsten uit accijnzen voor tabak?

We zijn niet te doen...
tommetoch

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: