maandag, augustus 17, 2015

zo maar samengeraapt

Gisteren met een beetje verbazing gekeken naar TV, waar ze toonden hoe het grote Anderlecht op zijn bakkes ging, knock-out gemept door het rijke Oostende van Coucke...

Als oud-Oostendenaar had ik een beetje binnenpretjes, als wat linkse democraat deed het me pijn te zien dat geld ook daar domineert.

Ach, ik maak er me niet druk om, Oostende is niet meer mijn stad, de beelden die ik zie tonen mij een vreemde stad, waar ik helemaal niet meer thuis kan komen. En voetbal is al helemaal mijn ding niet, dus...

Gisteren heb ik wat gediscussieerd met dat brave verpleegstertje dat dagelijks in mijn lies zit te koteren, en na dat gesprek ga ik straks terug naar de dokter. We (de verpleegster en ik zelf) vinden het niet normaal dat daar een harde bol van zo'n duivenei groot blijft zitten. Niet dat het pijn doet, maar het geneest niet, en dat gezwollen stuk blijft.

In de loop van de namiddag zou er dan weer een verpleegster komen, maar het zou een nieuwe zijn, de vorige werkte een ganse week, zaterdag en zondag inbegrepen... Benieuwd of het ook weer zo'n goeie is.

Eén ding is er leuk aan die verpleegster-bezoekjes ! Iedere keer gebruiken ze een nieuw instrumentarium, en telkens weer blijft dat liggen als afval. Onder meer  zit daar telkens een leuk en goed schaartje bij. Komt van pas bij het eindeloos geknutsel. Proper afwassen en dan nog eens in kokend water en dan zal het gebruik wel veilig zijn.

Ondertussen zitten wij, met die verzorging en met dat abces wel thuis te zitten. Geen rommelmarkt, geen wekelijks uitstapje naar de markten. Nee, lui op ons gat voor het scherm en tegen elkaar zitten zagen dat het weer niks is op TV, we lijken wel jonge mensen !

Om het toch een beetje leuk te maken, hebben we 's middags de BBQ aangemaakt, en eens een lekker stukje vlees gebakken. (Het heeft gesmaakt !)Maar tijdens het werk aan de BBQ ontdekte Anny dat er een wespennest zit onder of in het dak van de garage. Wij hadden al wel eens de vraag gesteld van waar de wespen kwamen in de garage...Nu weten we het.
Ik heb al gebeld met de brandweer, en ze komen vanavond al langs om het nest uit te roeien. De dame aan de telefoon verwittigde me wel dat de wespen dan nog niet meteen allemaal dood zijn, en dat we dus nog wel een tijdje zouden moeten oppassen. Ik minder, maar Anny reageert nogal allergisch op een wespensteek, dus voor haar wordt het wat meer oppassen.

Ik ga ook vriend Luc en mijn kleindochter moeten weg houden tot de wespen zowat verdwenen zijn, want die twee zijn heel, heel erg allergisch aan die beestjes, en een wespensteek kan voor hen dodelijk zijn.

De temperatuur buiten is zowat op de helft gevallen van vorige week. Het voelt fris aan, en na die warmte hoor je wel eens het woord "koud" gebruiken, ook al is het niet echt koud. Ik voel me tenminste kiplekker in mij t-shirt buiten en binnen. We laten de frisse lucht aan alle kanten het huis binnenstromen, om de warmte van de afgelopen weken wat kwijt te geraken. Ook de vissen in het aquarium zwemmen veel meer en makkelijker rond, nu het water op een wat "visselijker" temperatuur is terug gevallen...

Wij hebben onze Tacca weer in bloei gekregen. Een vreemde plant die we in het Nederlands Vleermuisbloem noemen. Ze bestaan in diverse kleuren, maar de onze is bijna zwart.





Geef toe, het is een bizarre plant.

Frederik komt hier binnen, met een gezicht als een zonnetje: Hij heeft een vast contract ! Gek genoeg begint hij zijn contract met een maand verlof ! De bakkerij waar hij werkt gaat over op de nieuwe generatie, en wordt helemaal heringericht... Dus is er momenteel geen werk, maar hij kreeg wel al zijn contract van onbepaalde duur ! Joepie, hij is zo gelukkig als maar kan ! Na die hele periode van werk zoeken eindelijk alles in orde !

tot de volgende ?



Geen opmerkingen: