vrijdag, augustus 14, 2015

onweer

Onmogelijk: niet mogelijk
onbekwaam: niet bekwaam
onterecht: niet terecht
ONWEER: heel slecht weer !!!
Er zit iets onlogisch (niet logisch) aan het woord.

Maar hoe dan ook, gisterenavond heeft het ferm gedonderd, gebliksemd en water gegoten ! Al heb ik de indruk, als ik de berichten hoor en lees, dat we hier boven op onze berg waar aan het ergste zijn ontsnapt ! Toch is er in dat dik uur zo'n 16 liter water per vierkante meter gevallen ! Wij hebben geen hagelstenen gehad (toch niets gehoord of gezien), en al was er felle wind, zo heel erg was het nu ook weer niet.
Kortom: wij zijn aan het ergste ontsnapt ! Leve onze berg.

Misschien denk je: Hij is daar weer met zijn "berg"... Maar ik heb er al dikwijls op gelet, dat die heuvel op een of andere manier invloed heeft op het weer. We hebben hier ook bijna altijd een temperatuurverschil van zo'n 1.5 graden Celsius ten opzichte van Oudenaarde. Als het hier mistig is, dan is het in veel gevallen niet mistig in Oudenaarde (of omgekeerd). Ook de sneeuwval verschilt nog al dikwijls beduidend. Gewoonlijk hebben wij hier meer wind, meer sneeuw (al komt dat wellicht door het feit dat we hier holle wegen hebben, die ook nog eens dicht waaien), en meestal ontsnappen we aan het ergste van het onweer. (Maar als het onweer toch eens hier komt, dan hebben we er "goed" van).

In Ronse, dat in de vallei ligt, zou er wel veel overlast zijn geweest. Vanavond gaan we dat kunnen bekijken op AVS... een soortement uitgesteld ramptoerisme.

Gisteren heeft de verpleegster nog wat harde brokken uit het abces weten te duwen, maar er zit nog steeds een gezwel van zo'n drie à vier centimeter, dus is er nog geen sprake van genezen. Ik begin te vrezen dat zij gelijk zal krijgen, en dat 10 dagen behandeling niet genoeg zal zijn ! De pijn is niet erg meer. Als ik zit of lig, dan voel ik het eigenlijk amper. Als ik sta, dan voel ik wat druk. De pijn is er  bij bewegen, of vooral -behoorlijk scherp !- als ik na een tijdje, verander van houding.
Blijkbaar doet het ook pijn als ik op die kant slaap, want iedere morgen word ik wakker van het feit dat mijn arm en been aan de tegenovergestelde kant beginnen te tintelen en zinderen. Ik ben nu zo'n twee uur op, en mijn kleine vinger heeft nog steeds dat tintelend gevoel (we noemen dit "slapen").
Ook deze nacht weer een andere pyjama mogen aantrekken. Ik heb een hekel aan antibiotica !
Iedere nacht ben ik drijfnat van het nachtelijke zweten !

Dus zullen we dit weekend ook niet kunnen rommelmarkten... Ik kan nog steeds niet alle turnoefeningen doen, die ik normaliter alle dagen doe. Ik ben wel alweer (kalmpjes) bezig met prutsen aan een en ander, onder meer het zoeken naar nieuwe ideeën voor crea. De eerste dagen, toen het gezwel nog zo erg was, en de druk zo hoog, kon ik niets doen. Eén van de dingen die ik momenteel ook niet kan, is het dagelijkse opmaken van het bed. Dus wordt Anny weer belast met veel meer dan eigenlijk goed is voor haar rug. We moeten ons maar beredderen zoals we kunnen.

Gisteren kreeg ik ook een mailtje van een vriend, met heel slecht nieuws. Zijn vrouw had al eens kanker, en nu is er opnieuw kanker vastgesteld. Normaliter zou ze gisteren geopereerd worden. Ik hoop op positief nieuws. In ieder geval horen zij nu ook bij al die mensen en al die zaken waar ik 's avonds in bed lig op te denken voor het slapen gaan, en hopen dat alles in orde komt.

Tot de volgende ?






3 opmerkingen:

Tiens Mevissen zei

Dag Toontje!!!
Tongeren ligt ook op een berg en dus hebben wij ofwel nauwelijks last ofwel juist heel erge last. Als hier een onweer losbarst en het gaat richting Maastricht dan kan het de Maas daar niet over en komt het terug, dubbele last dan. Vorige week was dat nog zo en het erge, het onweer kwam toen op een bepaald moment uit twee richtingen, het ene uit Sint Truiden en het andere uit Maastricht.
Dat zweten van jou: dat kan echt niet komen van je antibioticum! Geef dat arme ding toch niet de schuld, dju de dju!
Het is gewoon het weer, de zwoelte.
Doe zoals ik, slaap in je blootje, uitsluitend kleine slip is toegestaan...
Hahahahahaha, ik kom eens kijken als Annie er niet is...

Henk zei

Beterschap Toon! En doe de groetjes aan Anny,

Henk

Sopdet Si zei

Wij zitten op de zijflank van een bergje, het maakt ook veel uit. Bij zwaar onweer hebben ze meestal ten westen of ten oosten van ons wateroverlast. Van de wind hebben ze in de vallei (als je het zo al mag noemen) meer last. Gisteren kon je aan de windsnelheid merken dat Gent het ergste ging krijgen en naar wat ik verneem heeft Aalter toch weer zijn part gehad.
Dat vind ik nu één van de voordelen van in je eigen streek blijven wonen, je leert het land kennen. Al die inwijkelingen die in de oude overstromingsgebieden zijn gaan wonen, ik beklaag ze, vroeg of laat hebben ze pech.

Die abces gaat duidelijk tergend traag, maar duidelijk toch al terug zin om te schrijven.

Jouw afsluiter liet me denken aan het gedicht van Alice Nahon, Avondliedeke. Dat heeft lang boven mijn bed gehangen.