maandag, juli 27, 2015

Vruchtbaar

De laatste tijd is het rommelmarkten voor ons meestal een onvruchtbaar gebeuren. W e zijn verzamelaars, en kijken eigenlijk haast alleen naar wat ons interesseert voor de verzamelingen. Bovendien hebben we meer en meer ervaring, en kennen steeds beter de zaken die we verzamelen, we kopen geen Afrikaanse beelden als ze ons niet "echt" en "oud" lijken, of "speciaal" zijn, we kopen alleen wandelstokken waarvan we nog geen exemplaar hebben... Kortom, we worden heel selectief (Gelukkig maar, anders werd het huis te klein !)
Maar rommelmarkten is een gek iets... We kunnen 10 markten doen, zonder iets van onze gading te vinden, en plots heb je dan een markt waar je diverse dingen vind...
Gisteren in Wannegem-Lede (te Lede!) was het weer van dat !
We waren nog niet zo heel lang op de merkt aan het wandelen, toen we een Kuba-koning zagen. Dit is een beeldje dat oeverloos gekopieerd wordt door de Kuba, en het bestaat in diverse groottes en in min of meer afwijkende modellen. Anny is verslingerd op deze beeldjes, en zoekt de verschillende modellen. Ik zag het beeldje staan, gek genoeg met de rug naar het publiek. Ik nam het vast, draaide het om, en keek verbaasd ! Voor het eerst zagen we een Kuba-koning met een baard ! Je moet je dan maar matig geïnteresseerd tonen, om de prijs te vragen, maar de man vroeg maar 2 euro... Bingo !

Een eindje verder zag ik een heel mooie en grote Ganesha...  Dat eens goed bekeken... "Mag ik die Ganesha eens nader bekijken?" "Die wat?" "Diene olifant"... Dat mocht. Ik zag dat het handwerk was, en keramiek... De prijs gevraagd, en er in gelukt van bijna de helft af te bieden. "Mag ik hem hier laten staan? We halen hem af bij het terugkeren !" Dat mocht, het breekbare stuk stond daar veiliger dan bij ons in een tas...

We spraken er al van dat het een vruchtbare markt was, toen ik een kraam zag met planten, waaronder hemerocallis. "Heb je ook andere kleuren?" "Ja, die staan nog in de camion" Ik mee naar de camion. Er stond een mooie paarse daglelie... voor 3 euro ! Dat is maar een derde van de normale prijs ! Wat een markt !

Maar het was nog niet voorbij, voor we de rommelmarkt hadden beëindigd, had ik nog 4 wandelstokken er bij, waaronder een mooie Afrikaanse.

Nog een glas cola gedronken bij Marleen, en afgesproken dat we toch eens zouden moeten bij elkaar komen ! Het is al zo lang geleden ! Marleen "hoor" ik regelmatig wel eens via de computer, dus kunnen we langs dit media eens afspreken om bij elkaar te komen. Dat doen we zeker !

Nog wat gebabbeld over de vrienden van toen, zij wist wat nieuwtjes, ik kon haar een en ander vertellen... 3 We moeten echt eens bij elkaar komen!"  Ja... Dat zal leuk zijn. Want daar op de markt kunnen we niet echt babbelen, zij zit bij de organisatie, en is druk bezig.

Thuis gekomen zetten we de wandelstokken in het rek, de Kuba-koning bij zijn neefjes... Maar waar gaan we die Ganesha zetten? Uiteindelijk kreeg hij ook zijn plaats.

In de namiddag begon Anny in de laden van de boekenkast te zoeken... Toen ik vroeg wat ze zocht, zei ze dat ze haar postzegels zocht, die lagen daar toch maar te liggen, en Armand en Lea hebben een vriend die zich daar mee bezig houdt... Anny heeft jaren alle postzegels van alle brieven gescheurd, en die in een doos (ondertussen al twee dozen) gestopt, met de bedoeling daar ooit eens werk van te maken... Maar de laatste tijd scheurde ze zelfs die zegels niet meer af, de interesse was weg. Dus kunnen we die net zo goed geven aan iemand die er wel verstand van heeft...

Zondag aanstaande gaan we met Bart naar de rommelmarkt te Ogy... 't Is te zeggen, gewoonlijk hebben we al driekwart van de markt gedaan, voor Bart er is... Jonge mensen slapen langer dan de oudjes ! Gewoonlijk komen we dan ergens elkaar tegen, gaan dan samen een glas drinken, eventueel gaan we samen dan iets eten (frietjes of een lekkere worst van de BBQ)... Maar Bart zou dit keer eens echt samen willen gaan... Hopelijk kan hij vroeg genoeg uit zijn bed... (Of liever: kan zijn gezin er vroeg genoeg uit... Want de kinderen zijn de echte langslapers !!! djudedju)

Oh ja, één van de wandelstokken is uit massief inox... Heel mooi, maar veel te zwaar om een handige wandelstok te zijn. Het is wel een verschrikkelijk wapen, gewoon door zijn gewicht en sterkte !

Tot de volgende ?

1 opmerking:

Sopdet Si zei

Dat was inderdaad een rommelmarkt die voor jullie bestemd was. Ik heb daar geen verstand van, weet absoluut niet wat iets waard is, maar ik hou wel van de sfeer van een rommelmarkt.