donderdag, juli 09, 2015

nog geen 3 liter

Ja, het heeft geregend, net genoeg om ons thuis te houden in de plaats van lekker aan het water te zitten. Maar toen ik vanmorgen eens ging kijken stelde ik vast dat er in totaal nog geen drie liter gevallen was per vierkante meter... Zijn we daarvoor niet gaan vissen?
Enfin, hoe dan ook, deze namiddag ga ik vissen. Ik mag bij Luc om wat wormen en maden, en ik ga naar Jo, naar de vijver...
En morgen is het St Amelberga, en ga ik wat naar de paarden kijken.
En dan is het weekend en zal er wel ergens te rommelen zijn op de rommelmarkten.
Onze Bart is deze week 45 zomers oud... Ik vind het verschrikkelijk !
Een kind van 45 hebben... (Onze Koen zou nog ouder zijn geweest!).
Straks heb ik kinderen in the midlife-crisis... djudedju

Ik heb ook geen kleinkinderen meer, daar zijn ze al veel te groot voor.

En straks, binnen een paar weken word ik 69... het laatste jaar voor ik helemaal bij de oudjes terecht kom.

Ik voel me niet zo oud ! Ik ben stijf en stram en vol pijn door die stomme rug van mij, heb een vrouw die kraakt en piept op dezelfde plaatsen als ik kraak en piep, maar we voelen ons bijlange nog niet oud. Maar toch...

Haast iedere middag staan we - een beetje versteld - te kijken naar ons bord en de pannen en schotels op tafel. Is er weer zoveel over ? "Geef het maar aan de kippen !" "Laat dat vlees maar liggen, dat eet ik vanavond wel met een boterham!"
We eten steeds minder en minder.
En we vermageren geen gram.
Blijkbaar heeft ons lijf minder en minder nodig.
We doen nog steeds hetzelfde als vroeger, maar blijkbaar doen we dat op minder en minder brandstof. Bij een oude auto is dat net omgekeerd. Wat bewijst dat we geen machine zijn, geachte rechtse economisten !

Gisteren heb ik 11 geraamtes gemaakt waarop dinsdag de leden van Crea mandala's zullen weven. (Manda-wadde ?) Mandala's ... "Wat is dat ?" Je zult het wel zien...

Ik heb ook al een model klaar, met een heleboel technieken er in vervat. Ik ken nog twee technieken, maar ik kreeg die niet allemaal in één mandala, het is dan ook niet echt een groot exemplaar. De bedoeling is dat we onze creatievelingen warm maken om thuis eens alle restjes breiwol, die daar nu liggen te verstoffen, te verwerken in hun eigen kunstige mandala.

Wikipedia zegt dat een mandala is:
De mandala (Sanskriet: मण्डल voor cirkel) is een generieke term uit de Tibetaanse kunst en het Tibetaans boeddhisme voor een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt. Het concept heeft een hindoeïstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt.


Voila, we weven dus niet zo maar, ons weven is een manier van bidden, van mediteren... Al geloof ik nooit dat er bij de dames van crea veel aan dat aspect zal gedacht worden !
Wij willen vooral een mooi iets maken... 

De dames hebben er wellicht geen gedacht van, hoeveel werk we al hebben gedaan voor zij aan het weven beginnen... Ik ben bamboestokjes gaan kopen, heb gepoogd om te komen tot een wiel-vorm met deze stokjes, heb dat na ettelijke pogingen moeten opgeven. Dan heb ik gezocht hoe ik dat dan wel kon oplossen... Na enig denkwerk ben ik tot het besluit gekomen dat we best een achthoekig blokje zouden maken, waar we dan netjes de stokjes zouden in vast zetten, om zo dat wiel te bekomen. Ik heb niet de technische middelen om die achthoekige blokjes hier te maken, dus heb ik een vriend geambeteerd... Een ganse namiddag hebben we in zijn atelier zitten werken om een balk achthoekig te maken, de balk dan in schijfjes te zagen, en er dan gaatjes in te boren... Thuis gekomen heb ik de blokjes geverfd, en er dan uiteindelijk al de stokjes in gestoken... Maar voor sommige moest ik de boorgaten groter maken. Dan de stokjes er in gelijmd...

Alles bij elkaar is mijn vriend een halve dag bezig geweest, en ikzelf twee dagen...
Geen wonder dat er weinigen geroepen zijn om crea te geven...
De afgebeelde mandala is een technisch hoogstandje... om jaloers naar te kijken, en... ideeën te krijgen wat er allemaal kan !

tot de volgende ? (Afbeelding gevonden in Pinterest, met dank aan de maker van de mandala !)


Geen opmerkingen: