maandag, juli 20, 2015

einde garantieperiode

Het echtpaar zat knus voor de beeldmuur te kijken naar een oude film... "Heb je al een nagedacht of we het houden of niet? De drie jaar garantie is bijna voorbij, weet je !" De vrouw knikte. "Mmm, ja, ik weet het... Ik twijfel een beetje... Het valt globaal wel mee, maar volmaakt is het zeker niet..."

Op het beeldscherm was er weer een bloedige moord aan gang, uit de stereo klonken de ijselijke kreten alsof het in huis gebeurde...

Na de film gingen ze naar bed.
"Morgen moeten we beslissen !" drong hij aan.
"Och, weet je wat, we brengen het terug, en brengen een nieuw mee in de plaats. De technologie gaat steeds meer vooruit, en wie weet zijn ze nu wel volmaakt !"
Hij knikte. "Slaapwel" "Slaapwel", een vlugge nachtzoen.

Na het ontbijt stopten ze de voeten in schoenen die automatisch rond hun voeten sloten, deden een lichte jas aan, die zich al naargelang de temperatuur van de buitenwereld, aanpaste en van wollig-isolerend naar licht katoen-gevoel kon aanpassen.

Hij nam met zijn rechterhand het linkerhandje van het kind vast, zij nam met haar linkerhand het rechterhandje van het kind vast. Ze stapten vrolijk door de zonnige wereld, en nu en dan zwaaiden ze het kind eens hoof in de lucht, waarbij het kraaide van de pret...

Voor hen uit zagen ze een groot gebouw "Kindermagazijn"...
"Daar is het al" zei hij...
"Ja" zei ze... "Zouden we dit maal een eens een meisje proberen?"

.....


Ik kon het niet laten... Nu en dan borrelt de fantasie over.
Het is heel kort, maar ik hoop dat ik je eens kon verrassen.

Gisteren waren we op de rommelmarkt te Bois de Lessines... Een dorpje dat - voor zover we het hebben gezien - alleen een bos in zijn naam heeft. Het was wel een leuke markt, alleen jammer dat het op het laatst een beetje begon te regenen. Ik vond er een kleine, maar heel bizarre Ganesha, en warempel ook nog twee wandelstokken...

Sinds ik regelmatig op die verkoopsites kijk, bekijk ik mijn wandelstokken met heel andere ogen ! Die stokken zijn allemaal minstens het dubbele en in veel gevallen het veelvoud waard van wat ik er ooit voor betaalde !

Als ik het moe ben, dan kan ik ze op die sites te koop aanbieden en "rijk" worden...

Soms lijken de mensen me een beetje gek... Ik zie van die moderne wandelstokken (Made in China of zo) die verkocht worden voor stukken van mensen, terwijl andere stokken, die mij veel meer waard lijken, voor maar drie à vier keer zoveel als ik ooit betaalde, verkocht worden. Bizar.

Gisteren was er ook weer zoiets... Ik vroeg de prijs voor twee wandelstokken, een houten (gedraaid met uitgesneden hondenkop, en een antieke met een koperen paardenkop. Tot mijn verbazing schatte ze de houten stok duurder in dan de antieke... Zo zie je maar, je kunt onmogelijk inschatten wat een ander denkt.

Morgen ga ik vissen. Met Bart.

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: