zaterdag, mei 09, 2015

Writersblok

Soms zit ik voor mijn witte scherm te piekeren, waarover zou ik nu in hemelsnaam weer eens kunnen leuteren in een leesbare en zinnige blog... En dan lijkt het wel of heel mijn grijze massa in staking is, en er komt niets, nada, rien de knots...

Als ik het aandurf een blogje over te slaan, dan krijg ik meteen enkele mailtjes om naar de staat van mijn gezondheid te informeren, dus dat kan ik ook niet doen, de mensen ongerust maken omdat ik eens geen inspiratie heb, dat hoort nu eenmaal niet.

Ik heb ook opgemerkt dat het veel moeilijker is om een stukje te plegen in opdracht, over een bepaald onderwerp, waarover je eerst ook nog eens in een redactiecomité hebt zitten "brainstormen"... Het woord alleen al, brainstormen... storm in je brein. In opdracht dan nog wel.

Maar goed, ik heb mijn eerste tekst binnen gestuurd, en het is op een paar kleine opmerkingen na, goedgekeurd. Nu zit Hendrik wellicht te piekeren wat hij bij dit artikel als cartoon kan tekenen. In het volgende nummer van Houvast (september ?) zou in hetzelfde nummer een artikel over mij en een artikel van mijn hand verschijnen... Ik word wereldberoemd binnen het wereldje van de medewerkers van Ziekenzorg. En dat is wel een heel klein wereldje, waar je dus best heel bescheiden over blijft. Maar toch is het prettig dat je weer ergens "iets" doet... Ik ben al 20 jaar ziek, en buiten Crea en eens gaan vissen, wat slenteren op de rommelmarkten, was mijn wereldje wel heel klein geworden.

En ik betrap mezelf er op, dat ik me begin te settelen in dat minieme wereldje. Ik zoek niet meer om er buiten te treden. Toen we laatst eens een paar dagen naar de Ardennen gingen, zou ik op het moment van het vertrek veel liever in mijn zetel gedoken zijn, dan in te stappen in de auto die ons tot ginder ver brengen zou... Ik dreig meer en meer een huismus te worden. Vandaag zouden we eigenlijk naar de rommelmarkt moeten gaan, maar het is slecht weer... dus gaan we niet. Maar om eerlijk te zijn, het is wel overtrokken, maar het regent niet, en volgens het weerbericht zou het voor de middag niet regenen... Dus, we hebben niet veel nodig om thuis te blijven.

De computer beneemt veelal de tijd die ik vroeger in creativiteit stak, en het is dank zij crea dat ik nog echt iets doe. Ik wordt lui. Iets doen veroorzaakt pijn, en het niets doen veroorzaakt wellicht een steeds hogere gevoeligheid voor die pijn. Ik besef dat ik eens mezelf moet vastpakken, dooreenschudden en weer de bezige mens moet worden.

Straks nog eens wat kuisen aan het aquarium, en wat gaan kijken naar de goudvissen in de vijver. Daar is de paartijd volop bezig, en de mannetjes hangen in trossen hun flanken te wrijven tegen de vrouwtjes, die eerder onwillig lijken, maar ja, wat zou je willen als er zo'n zes, zeven mannetjes je proberen plat te drukken.

Mooi is het wel, het wit, geel, oranje en rood flitst nu en dan zelfs tot boven de wateroppervlakte uit. Hopelijk komt er geen kat langs, want nu is het wel heel makkelijk om vissen te pakken !
Als je aan de visvijver zit, te vissen, dan zie je dat zelfde fenomeen soms, maar dan met grote karpers. Natuurlijk heb je dan niet die kleuren, maar het geklets van de grote staarten op het wateroppervlak is soms spectaculair. Je weet dat er dan weinig kans is dat je een karper zult verschalken... De meesten vinden het paren veel leuker dan het eten...

Ik ga stoppen, en aan het aquarium beginnen, mails nog wat laten wat ze zijn, en facebook laten waar het is...

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: