dinsdag, mei 12, 2015

Het spermafabriekje

Franse geleerden zijn er in geslaagd sperma te kweken in vitro...
Ik heb meteen doorgeklikt, om het artikel helemaal te lezen, en ontdekte dat er eerst spermatogonia ontstaan, die, na een ongeveer 70 dagen durende rijpingsperiode uitgroeien tot spermacellen, je weet wel die dikkopjes die zwemmen wat ze zwemmen kunnen voor de ultieme bevruchting.

Heel wat mannen komen echter niet tot het produceren van goede sperma, en dat euvel zou meestal ontstaan in die 70 dagen rijpingsperiode.

De Franse geleerden zijn er nu in geslaagd om de spermatogonia in vitro te kweken tot volwaardig sperma, die goed genoeg is om -in vitro- een eicel te bevruchten, en dus uit te laten groeien tot een volwaardig mensenkind.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van die spermatogonia had gehoord, en dus ook niet van die zeventig dagen rijpingsperiode... Maar ja, ik ben dan ook geen geleerde vernufteling. Ik ben gewoon een manneke in de rij van mannen op deze aardkloot. (Om in de sfeer te blijven).

Is dit nu een goede zaak ?
Ik meen van wel!
De meeste mensen willen graag een of enkele kinderen, het zit in ons gebakken, de soort wil voortbestaan. Het is een natuurlijk iets. Dus iets van de natuur. Ieder dier zoekt zich voort te planten. Je moet maar eens komen kijken naar mijn goudvissen, hoe die beantwoorden aan de jacht op voortplanting ! En wie huisdieren heeft, weet dat de drang naar voortplanting héél sterk is. Dus is het ook een ingebakken verlangen van de mens, als biologisch wezen. Maar ook vanuit ons mens-zijn, dus geestelijk verlangen wij er naar om ons voort te planten.

Om het anders te stellen, echtparen die geen kinderen kunnen krijgen, ervaren dat veelal als een ramp. De wachtzalen bij de bevoegde geneesheer-specialisten zitten dan ook vol.

Met de in-vitrofertilisatie kon men al heel wat mensen gelukkig maken, en hen een nakomeling bezorgen. Maar waar de man geen vruchtbare spermacellen produceerde, was ook die oplossing niet echt voorhanden. Dan bleef alleen de spermadonor over, en geef toe, dat is toch niet helemaal hetzelfde.

Nu is er dus voor een heel groot gedeelte van die mannen een echte oplossing op komst. Ze krijgen hun eigen nakomeling, hun eigen vlees en bloed.

Nee, ik vind dit een goed ding, die heel wat mensen gelukkig kan maken !

En ja, ik ben me bewust van de overbevolking, en ja ik weet dat die overbevolking steeds sneller toeneemt en dat het weldra onhoudbaar worden zal, maar dat maakt de rekening niet van het echtpaar met kinderwens. De oplossing voor de overbevolking ligt volgens mij ergens anders...

We stellen vast dat in de landen met een behoorlijke welvaart en een behoorlijke educatie, het kindertal automatisch kleiner wordt. Als je de cijfers ontleedt, dan gaat onze bevolking zelfs achteruit als we de aangroei bekijken vanuit de geboorteaantallen... Dat we toch een bevolkingsaangroei kennen komt hoofdzakelijk door de immigratie en het feit dat deze immigranten wel nog grotere gezinnen hebben. (In de derde generatie zie je die aantallen ook slinken).

Met andere woorden, als we eindelijk zouden komen tot een degelijke scholing voor alle mensen, als we zouden komen tot een degelijk inkomen voor alle mensen, komen tot een degelijke voeding voor alle mensen, dan zou het probleem van de overbevolking zich geleidelijk stabiliseren en uiteindelijk op een natuurlijke manier weer dalen.

Maar onze regeringen, onze industrie, onze ikzucht laat ons niet toe om de kennis, de welvaart, de voeding te brengen over de ganse wereld. En toch zou dan die immigratie ook automatisch stoppen. En die immigratie, dat is toch voor velen HET probleem ???

djudedju

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: