maandag, april 27, 2015

Onder stoom

Onderstroom onder stoom... Zo kon je het gisteren stellen !
Oudenaarde bruiste van het leven, ondanks de regenbuien.
Op de markt een heleboel kraampjes met allerlei Europese producten, Italiaanse worst, Franse kaas, Spaanse drank... te veel om op te noemen.
 En doorheen gans Oudenaarde Erfgoed te bezichtigen, erfgoed die veelal vermengt was met een of meerdere activiteiten van Onderstroom...

Wij, Crea van Ziekenzorg Mater Welden was daar ook aanwezig, en jongens, wat een succes !!!
We hebben de bezoekers niet geteld, maar het waren er verschrikkelijk veel !
Onze werkjes oogstten veel bewondering, en Magda en ikzelf hadden veel bekijks en mochten heel wat uitleg geven bij onze "workshops"... Magda maakte nog wat mooie beschilderde dakpannen, en ik heb me geamuseerd met het maken van pyrografie (Branden in hout)...
Maar voor een groot stuk was ons succes ook te danken aan Chantal, die het op zich nam om de mensen te ontvangen, en uitleg te geven over de werken die er ten toon stonden.
Hadden wij mogen verkopen, dan zouden de laatste bezoekers wellicht niets meer te bekijken hebben gehad... Want er was veel vraag naar producten van onze handen !

Jessica, van de organiserende Cultuurraad vertelde ons dat wij dan ook het gezelligste plaatsje waren van heel de Kapel van het Oud-Hospitaal (Een bouwwerk dat op zich ook al mooi is om zien). De kapel en de talrijke bijhorende lokalen waren bijna allemaal volzet.

Wij hoorden dat er overal tevredenheid heerste, met een kleine uitzondering voor de standen in Maagdendale en De Woeker... Dit heeft niets te maken met wat daar aangeboden werd, maar met het slechte weer. Deze beide locaties zijn niet toevallig de locaties die de verste uithoeken vormden van de activiteiten van Onderstroom. Had het mooi weer geweest, dan zouden ook die organisaties wellicht genoten hebben van de vele honderden bezoekers ! Jammer.

Wij waren er al heel vroeg, want wij waren bij de weinigen die massa's materiaal moesten ten toon stellen. Vooral Magda had een massa materiaal mee ! Wij vroegen ons af waar dat allemaal had gezeten in haar autootje ! Maar we waren tijdig klaar en hadden alles netjes gepresenteerd, gebruik makend van de mogelijkheden die het lokaal ons bood. Normaal waren de bezoekers verwacht tussen 14 en 17 uur, maar wij hadden bezoek vanaf 12.30' uur, tot 17.30' uur, moment waarop wij gewoon begonnen met alle materiaal weer in te pakken. (Anders stonden we er misschien nog ?)

De receptie begon met een optreden, maar wij hebben daar niets van gezien... Wij waren volop bezig met het inpakken en het terug inladen in onze auto's. Na het optreden kregen de aanwezigen de kans om iets te drinken en te eten (we hadden allemaal bonnetjes gekregen), maar ook daar waren wij bij de laatsten, maar door het systeem van de bonnetjes was dat geen probleem, en wij hadden zelfs nog een zitplaatsje en tafel (vooral door het feit dat wij onze stoelen van de tentoonstelling dan pas wilden opplooien en wegbergen...)

Om eerlijk te zijn, het laatste anderhalf uur was voor mij een marteling. Ik verrekte van  de pijn in mijn rug. (Een sterke pijnstiller er bij genomen, maar veel hielp het niet - en ik wist dat dit voor mij een slapeloze nacht bracht). Deze morgen lukte het toch om te turnen, en al bij al gaat het beter dan ik verwachtte...

Eind goed, al goed...
Wij hadden een zware dag, maar het was een heerlijke dag, waarbij we met zijn allen baadden in de veel woorden van lof en appreciatie !

djudedju

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: