vrijdag, april 03, 2015

kernwapens ?

De nieuwe legervliegtuigen moeten kernwapens kunnen mee nemen...
Ik vind dat legervliegtuigen moeten zijn wat ze zeggen: leger !

Wij zijn een flutlandje, met een flutlegertje, maar liggen ruzie te maken over kernwapens...

Ik droom al heel lang van een wereld zonder legers, zonder wapens, maar dat is weer een andere discussie, maar wij, Belgenland, een land met kernwapens en aanvalsvliegtuigen met die kernwapens ????

Dat meen je toch niet ?
Heb je al eens na gedacht ? Ik weet dat dit voor politici een moeilijk iets is (Plato zei het al), en naar het schijnt is het ook niet het sterkste punt van militairen, maar toch, een ietsiepietsie nadenken, dat moet toch kunnen ?

Je beseft toch dat, als wij lopen te zwaaien met kernwapens, de anderen dat ook doen? Als wij kernwapens gebruiken, de anderen dat ook doen ????
Ik weet wel dat het gewoonlijk de anderen zijn die beginnen, wij hebben een reputatie op dat gebied, maar wij hebben echt niet de braafste militairen van deze aardkloot ! Wij gedenken dat 100 jaar geleden voor het eerst gifgas werd gebruikt door de Duitse agressors... Maar je leest maar heel zelden dat wij het al gauw ook gebruikten... Wij zijn dus niet heilig !

Met andere woorden wij horen bij de soort die, als iemand atoombommen naar ons gooit, onmiddellijk gaan teruggooien met dezelfde atoombommen...

De geschiedenis van het gifgas leert ons dat.

En begin nu niet te leuteren dat de kernwapens een afschrikkend affect hebben... Als er ergens een potentaat opstaat, dan is het bingo.

De kernramp in Fukisjama heeft me doen nadenken... Men moest een zone instellen die te mijden was, waar niemand meer mag wonen. En men nam daarvoor een cirkel met een straal van 60 km... Je moet eens een wegenkaart uit je auto halen, eens kijken hoeveel 60 km is volgens de schaal, dan met een koordje een potloodje vastbinden, en 60 km afmeten van het potloodje af, zet je duim op die afstand op het koordeke, klof op het centrum van Brussel, en trek nu een cirkel van 60 km op de kaart... Er schiet niet zoveel België meer over hé ???

En dan spreek ik alleen maar van het deel dat onbewoonbaar wordt... Niet van de vele mensen die onmiddellijk dood zijn (en wellicht de gelukkigen zijn), en de velen die nadien door de bestraling zullen sterven...

En wij, die met twee atoombommen gewoonweg niet meer bestaan als land, wij gaan het gebruik van dergelijke wapens gaan stimuleren ???
Ik dacht dat ik me nog nooit had bezondigt aan het overschatten van het intellect van politici en militairen, maar blijkbaar ben ik fout ! Het is nog veel erger dan ik dacht !

djudedju

Toen ik deze morgen aan de ontbijttafel zat, samen met Anny, ik al gewassen en aangekleed, Anny in kamerjas (Zij staat op als ik me ga wassen, en zet dan de koffie, en ik maak na het wassen het bed op), zei ik dat ze, als ze naar boven ging om zich te wassen en aan te kleden, ze best stoffer en blik meenam...
Ze keek me verbaasd aan "Waarom?"... "Om al dat zaagsel op te vegen van dat bos dat je vannacht hebt omgezaagd..." "Heb ik gesnurkt ?" "Nee, daar zijn andere woorden voor..."
...
" Maar jij snurkt ook, weet je !"

djudedju

tot de volgende ?

1 opmerking:

Woelmuizenier zei


Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
http://www.veoh.com/watch/v19483133d9a7jQka?h1=Dr.+Strangelove+or%3A+How+I+Learned+to+Stop+Worrying+and+Love+the+Bomb