donderdag, maart 12, 2015

suïcidale intelligentie ?

Intelligentie ...
Er zijn twee factoren die invloed hebben op de intelligentie: aanleg (dna, genen) en verworven intelligentie (IQ).
Aanleg kun je zien door de dikkere hersenschors links, wie minder aanleg heeft, heeft een dunnere hersenschors links.
Daar kun je niets aan wijzigen, maar je kunt, als je helemaal niets leert, een lage IQ hebben ondanks je aanleg, maar je kunt nooit een heel hoge IQ hebben als je die aanleg niet hebt.
Iemand die de aanleg niet heeft, kan dus een behoorlijk hoge IQ bereiken, door studie en oefening, maar hij zal nooit bij de top gaan horen inzake IQ.

Dit als achtergrond voor de vaststelling van wat lijkt op suïcidale intelligentie, intelligentie die er toe leidt dat de soort uitsterft, of degenereert.

Men heeft wetenschappelijk vastgesteld dat de aanleg voor het hebben van een dikke linkerhersenschors, overerft via de vrouw. heb je een moeder met een dikke linkerhersenschors, dan heb je grote kans daar ook over te beschikken via vererving.

Maar men heeft ook vastgesteld dat een stijging van 15 punten van het IQ leidt tot het hebben van 25 % minder kinderen !
Met andere woorden, een vrouw die niet alleen een goede dikke linkerhersenschorshelft heeft, maar ook het nodige deed voor het ontwikkelen van haar IQ, wil geen kinderen meer. (Toch voor 25% van deze vrouwen)

Met andere woorden, de logica zegt dat de mensheid op deze manier steeds dommer dreigt te worden.
Of hoe intelligentie zichzelf uitroeit...

Nee, ik heb dat niet uitgedacht, dit is een vaststelling gelezen in een wetenschappelijk tijdschrift. (Wat lees ik toch allemaal?)

Als je dan rekening houdt met de wijsheid van Plato, die stelt dat "Intelligente mensen doen niet aan politiek, daarom worden wij door dwazen geregeerd", en vaststellen dat er steeds meer vrouwen in de politiek zitten, en dat dus haast zeker vrouwen zijn die niet behoren tot de mensen met die dikkere linkerhersenschors (Plato), dan is de kans immens groot dat we steeds meer mensen krijgen met een politiek (= laag) intelligentie peil... We stellen dan ook vast dat steeds meer kinderen van politici op hun beurt in de politiek terecht komen, wat haast een bewijs van voorgaande is... We moeten dus niet verwonderd zijn te zien wat er nu allemaal gebeurt... Het ligt in hun genen vast...

djudedju

Wetenschap kan ook leuk zijn...





tot de volgende ?

Geen opmerkingen: