donderdag, maart 26, 2015

Spring is in the Air

Dat Engelse zinnetje doet me aan Toon Hermans denken... Ik hoor het hem zeggen, en zie hem meteen een blij luchtsprongetje maken...
De Lente is in de lucht... ik maak ook een sprongetje, een kleintje, want ze zeggen dat het niet de hele dag zal duren, dat er regen op komst is. Maar het voelt goed, die vroege morgenzon... Iedere morgen kijk ik waar de zon nu al opstaat... en ze komt steeds dichter en dichter bij de kerk van St Maria Horebeke te voorschijn. Als het volle zomer is, staat ze zelfs een heel end voorbij die kerk.

En weer vraag ik me af, waar is dat Oosten nu ? We leerden dat de zon 's morgens in het Oosten opstaat, maar dat is een heel variabel begrip...

Het veld voor mijn raam is opengetrokken, zodat de grond weer kan ademhalen, en zelfs in mijn hof, zie je na de grote kuis ook weer aarde, ook opengetrokken en ademend. (Ik herken mijn eigen tuin niet meer !)

Waar Anny iedere keer dat we naar Floralux gingen, mij voorhield dat ik geen planten meer mocht kopen ("We hebben geen plaats om te zetten !!!"), zegt ze nu dat we dringend een paar grote struiken zouden moeten zetten, zodat het onkruid nooit meer kans zou krijgen... (Foto van mijn Anny)

De mezen zijn begonnen met de nestbouw, en tegen alle wijsheid in, willen ze dat doen in mijn brievenbus. (En zeggen dat er een hele resem nestkastjes ter hunne beschikking hangen!)
Spring is in the Air... Je ruikt de aarde, het gras groent de wereld, en madeliefjes priemen hier en daar met hun olijke wit gekroonde hoofdjes er tussen door. De camelia's bloeien nu massaal, en er lijken steeds meer en meer knoppen op barsten te staan, beloften van nog meer heerlijke kleurige bloemen. (Zouden we dat niet zetten in de achtertuin ? vraagt Anny. Ik schud mijn hoofd, er staan er twee, en ze doen het daar niet goed. Er is daar te veel zon !)

Eén struik camelia's is later dan de andere, daar zie je de botten, waar hooguit een smal boordje het komende bloemenkleur verraadt, nog allemaal dik gezwollen staan, dat zal voor komende week zijn... Als het niet plots weer koud wordt.

De lente vol beloften...

Ik heb me (in occasie) een laptop gekocht... Ik ben wel niet vaak op reis, maar als ik op reis ben, dan heb ik daar ook halve dagen dat ik niets kan doen, gewoon door mijn ziekte. Die laptop moet me helpen die halve dagen te overbruggen. Kan ik ook op verplaatsingen bloggen en mijn mails lezen. Ik vond het niet opportuun om een nieuwe en dure laptop te kopen, dus heb ik er eentje gekocht in occasie, bij een vriend op de rommelmarkt. Een HP die ooit meer dan 1000 euro kostte, en met heel veel giga aan harde schijf, 4 giga ram... meer dan voldoende voor wat ik er mee wil doen. Door de vriendschap kreeg ik het een stuk goedkoper, en kreeg ik er nog een nieuwe muis en een mooie originele draagtas bij. Kortom, ik ben uitgerust voor het verlof... Alleen zal ik daar voorlopig met Windows moeten werken, want ik weet niet precies hoe ik Ubuntu of Mint daar moet zetten. Ik dacht ooit gelezen te hebben dat dit niet hetzelfde is als voor een PC... Dus zal ik bij gelegenheid eens te rade gaan bij een specialist. Het machine werkt behoorlijk snel ! Ik ben tevreden.

(Ik ben wel geschrokken hoe zwaar die dingen zijn... Ik dacht dat dit heel licht was, maar noppes ! Dat ding weegt behoorlijk zwaarder dan ik verwachtte !)

In het interview dat ze hier van mij hebben afgenomen, is bijna heel mijn huis gefotogafeerd... Dus kan ik je nu trakteren met een kijkje op mijn wandelstokken...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Sopdet Si zei

Wat een mooie blog om het begin van de lente te omschrijven.
Mint installeren op een laptop lukt wel hoor, maar je moet inderdaad wel weten wat je doet, vooral met het wachtwoord en de toetsenbordinstellingen durven al eens raar te doen.
Een uurtje of twee en die vriend van je heeft dat geregeld.