zondag, maart 08, 2015

Soleil, Soleil




Daar is de zon, daar is de lente... Soleil, soleil ...
Heb je al eens b uiten gekeken vandaag ? Ik weet zeker van wel, want de zon, dat is als balsem op de ziel na een donkere winter...
Plots ziet de wereld er helemaal anders uit, en ze geven ook nog eens een zalige lente-temperatuur, dus zullen de mensen haast allemaal buiten gaan, een wandelingetje maken, een terrasje doen, en vooral: glimlachen, uiterlijk de innerlijke tevredenheid tonend.

Ik heb, om het helemaal goed te maken, mijn blog opgesierd met het lied van de zon... Och, ik weet het wel, er zijn er heel wat, maar dit liedje is voor mij het eerste wat me te binnen schiet als de zon de dag verblijdt.

Gisteren was er geen blog, er was de ganse dag vergadering van Crea (verbondelijk). We hadden er in de voormiddag de gelegenheid om met elkanders werkjes kennis te maken, en er de uitleg en werkwijze van te leren kennen... Altijd interessant.

In de namiddag zouden we een nieuw iets leren: filigraan of, zoals ze tegenwoordig alles in het Engels zeggen: quilling... Voor mij was dit helemaal niet nieuw, maar enkele ideeën van verwerking waren wel nieuw ! Je ziet, een mens kan altijd bij leren ! Ik ga straks eens op Pinterest gaan neuzen naar quilling (en filigraan)... Pinterest is voor iemand die voorbeelden wil vinden van dingen DE bron bij uitstek !

Mocht het zijn, dat je Pinterest nog niet kent, dan kan ik het je aanraden ! Je moet er maar eens gaan neuzen ! Ik heb op Pinterest een bibliotheek van foto's waar je meer dan een dag zoet mee kunt zijn ! En dat is nog maar een vliegenscheet op een marktplein...

Van schilderkunst, over beeldhouwen, naaien, breien, haken, archeologie, astronauten, insecten, vogels... Oh ja, de foto's van de fuchsia's die je nu en dan op mijn facebook ziet verschijnen, zijn ook al afkomstig van ... Pinterest...

Je moet het echt eens doen !

Maar niet vandaag !
Vandaag schijnt de zon... doe je wandelschoenen aan, doe de hond de riem aan, en ga met het ganse gezin eens heerlijk slenteren in de zon. Genieten.

Tenzij je ziek in bed ligt, zoals onze Bart, die zit op zijn beurt met de griep. (Hé, was de epidemie niet voorbij ? Neen dus...)

Tot de volgende ?

2 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

En paradoxaal genoeg was ik bezig in mijn zonovergoten 35°C tunnel een dubbelbeglaasde kas te bouwen om mijn lentelieverds te beschermen tegen de toch nog te verwachten vrieskoude.

een beetje zoet, een beetje zuur zei

Pessimist !!!