donderdag, maart 05, 2015

Onderstroom

Hoera !
Wij, Crea Ziekenzorg Mater-Welden zijn met deze deelnemer aan Onderstroom !
Onderstroom is het prachtige initiatief van Cultuurraad Oudenaarde, om op Erfgoeddag niet alleen de Kunst met grote K in het licht te houden, maar ook de onderstroom, de kunst van de gewone mensen, een lied meezingen in een koor, een gedicht schrijven, een rol spelen in een toneelvereniging, leerling zijn in een van de vele richtingen van onze Academie, en nog zoveel meer, waaronder dus ook onze mensen van Crea Ziekenzorg Mater- Welden !!!

Ik heb het al steeds verdedigt en verdedig het nog, kunst is niet alleen de zaak van de erkende kunstenaars, kunst is ook dat wat de gewone mensen doen om hun eigen mooie dingen te maken, te brengen ! Voor mij is het geen wonder dat de beschilderde stoeltjes en kastjes uit de boerenhuizen van vroeger nu gezocht worden, het zijn dan ook kunstvormen, volkskunst !

En dat is precies wat ik al heel de tijd poog bij te brengen aan onze leden !
Ze zijn niet minder dan anderen, niet minder dan kunstenaars, ze moeten alleen zichzelf overtuigen van hun eigen kunnen en vooral ze moeten de stap zetten naar durven.
Dat we nu in Onderstroom terecht komen, is voor mij eigenlijk een beetje een erkenning dat creatief bezig zijn er voor iedereen is, en voor allen toegankelijk, binnen zijn mogelijkheden, zijn visie, zijn inspiratie. (en als dit voor u te mannelijk klinkt, mag je rustig al die "zijn"s vervangen door haar !)

Wij krijgen een plaats aan één van de twee startplaatsen van de Onderstroom-wandeling, in de prachtige historische kapel van het hospitaal. In de schaduw van de machtige toren van de Ste Walburga-kerk. (Ook toegankelijk !)

Wij gaan er niet alleen enkele van onze werkjes tentoonstellen, wij gaan er ook aan het werk zijn, en ons kunnen demonstreren. (Het zal wel gek doen om zo bezig te zijn terwijl ze op onze handen kijken, maar het zal ook een heerlijke ervaring zijn !)

Onderstroom is niet het kleine zwakke broertje van de Kunst, het is als het ware de basis, de humuslaag waarop heel wat moois kan en zal groeien !

Zoals gezegd, het is een activiteit op en in Erfgoeddag ! Je krijgt er niet alleen te maken met het Erfgoed van de tweede kunststad van Oost Vlaanderen, je krijgt er nog een hele rits activiteiten bij, niet alleen ons Onderstroom, maar nog heel wat meer !
Als je van Erfgoeddag een geslaagde dag wilt maken, dan heb je maar één optie : Oudenaarde bezoeken met al de activiteiten een bezoek méér dan waard !!!

Wij verwachten jullie allemaal !
En, als je ons een plezier wil doen, deel dan de berichten van Onderstroom op je Facebook, en laat hen misschien deze blog eens lezen, zodat ze weten wat er ze allemaal te wachten staat !
Het wordt groots !!!

tot dan ?

Geen opmerkingen: