maandag, maart 23, 2015

neutraliteit van de zender...

Heel toevallig heb ik op Eén en op VTM een stukje van het nieuws gehoord over het tumult door de "voetbalfans"...
Op Eén was het duidelijk: de supporters van Brugge waren de daders, op VTM was het ook duidelijk: er werden 20 Anderlechtsupporters aangehouden en twee van Brugge...

Ik denk dat ze wellicht alle twee even lief voor elkaar waren, maar het sturen door de media lijkt in dit kleine voorbeeldje heel duidelijk.

Als een mens echt wat wil weten, dan zou je in feite moeten een stuk of tien zenders volgen bij hun nieuwsberichten, en dan zou het op zijn minst duidelijk worden dat je er wellicht nog niets van weet, of alleen heel fel gekleurde berichten hoorde.

Ik ben geen "sportliefhebber", gewoon omdat ik kots van die astronomische wedden dat die mannen krijgen, terwijl iemand die echt nuttig is voor de maatschappij, met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Gewoon omdat ik het zo idioot vind dat Jan met de pet erg tegen al die allochtonen is, maar als het er ene is die tegen een bal kan stampen, dan wordt hij ingehaald als ware het Ons Heer zelve...

Gisteren kon ik me ook weer eens opjagen over al die wielerterroristen die ze hadden losgelaten op onze wegen. Aan "Den Osse" heb ik tien minuten stil mogen staan omdat zo'n sukkel met een witte pannenkoek op een stokje het nodig vond om de terroristen voorrang te geven, ook al kwamen ze soms maar met mondjesmaat.

Sommigen van die seingevers voelen zich die dag God zelf... Ergens is het aandoenlijk, want van velen zie je zo dat het eigenlijk mensen zijn, die in het echte leven heel weinig kans krijgen om ook eens iemand iets te zeggen, laat staan te commanderen. Ik zag een seingever die duidelijk heel blij was met zijn job. Hij stond er, schots en scheef, maar hij stond er, en zwaaide driftig met zijn pannenkoek naar de auto's, van zodra hij ze nog maar bespeurde ... Een sukkelaar op zijn gloriedag. En je staat daar dan met je auto, je mag niet door, ook al zie je dat je makkelijk tussen de twee renners door zou kunnen oversteken... Maar de seingever oordeelt ons wellicht naar zijn eigen snelheid, en acht het niet veilig.

Ik jaag me op tegen al die wielerfanaten, maar niet tegen de seingever... Die man beleeft zijn hoogdag.

Ergens zou de wielerfanaat mij even sympathiek moeten zijn als de jogger... Een man die voor zijn gezondheid en omdat hij het graag doet, eens wat aan beweging doet. Maar wielerterroristen, die rijden niet alleen langs de weg, maar doen dat met groepen en groepjes, en meten zich dan allerlei rechten toe, die ze eigenlijk niet hebben. Gisteren bleef ik achter een fietser aan rijden. Ik kon hem niet voorbij... Op zijn eentje had hij de volle weg nodig... djudedju. Ne groep van enen  !

Ik zag gisteren ook een gezin, moeder, vader en twee kinderen, waarvan eentje op zijn eerste fietsje, zo eentje met van die dikke bandjes... Vader achteraan, en eigenlijk iets te veel naar het midden van de baan toe, maar dat was zuiver om zijn kleine te beschermen tegen het verkeer... Kijk, daar blijf ik met veel liefde en begrip achter rijden tot ik veilig voorbij kan, want daar gaat het niet om macho-gedrag, maar om vaderlijke reflexen... Het effect lijkt hetzelfde, maar dat ene verdragen we met de glimlach om de mond, de ander verwensen we...

Nee, we zijn ook niet echt logisch.
En me kwaad maken op "supporters" is eigenlijk een beetje hetzelfde als wat die supporter zelf doet.

Als ik toevallig toch eens een stukje zie van een sportevenement, neem de Ronde Van Vlaanderen, omdat die hier passeert, dan ben ik wellicht de slechtste supporter van de hele wereld. Ik heb geen favoriet. Ik roep zelfs niet voor de Belgen... Ik bekijk de prestaties, en als er zo enkelen bijna heel de koers voor wisten te blijven, dan zit ik vanuit mijn zetel te duwen opdat ze voor zouden blijven, zeker voor al die "vedetten" die alleen kunnen winnen bij gratie van een hele kudde knechten.

De sport van heden doet me te veel denken aan favoritisme en slaafse knechten.
Nee, geef mij dan maar die jogger, die in zijn eentje kilometers afhaspelt, alleen in zijn eigen wereld.
Maar ja, ik ben nu eenmaal niet voor sport...of voor wat ze sport noemen.

Ik zit met verbijstering op Facebook te lezen hoe "supporters" van Anderlecht alles wat die spelers van Brugge doen gewoonweg slecht vinden, hoe hun verlies niet rechtvaardig is, dat de scheidsrechter weer eens voor de anderen was... (Je mag van mij rustig Anderlecht en Brugge in deze tekst van plaats wisselen, het verandert niets !) Supporteren lijkt dus niet alleen voor één ploeg te zijn, maar ook tegen de anderen te zijn ??? Gek !

Maar ja, ik ken dan ook niets van voetbal
gelukkig maar.
djudejdu

tot de volgende ?

1 opmerking:

Sopdet Si zei

Hey

Lachend jouw stuk zitten lezen. Ik ben de fase van ergernis reeds voorbij. Is het weekend, dan weet je hoe laat het is. Aan 30 per uur naar jouw bestemming... Gelukkig heb ik zelden de wagen nodig.

Groetjes