dinsdag, januari 06, 2015

Fuchsia

Gisterenvoormiddag was er dagelijks bestuur van Ziekenzorg Mater-Welden. Eén van de dingen die we moesten regelen, was de jaarlijkse uitstap...
Dat is niet simpel.
Zeker niet voor mij, want ik heb ondervonden dat mijn interesses mijlenver liggen van de gemiddelde interesse van onze leden.
Ik hou wel van een museumbezoek, kunst gaan bekijken, interessante dingen bij leren... Maar dat is niet wat de meeste mensen verlangen. De mensen wensen simpele dingen, een beetje amusement, en dingen die niet te lang duren en niet te ingewikkeld zijn. Kortom simpele ontspanning.

Het was voor mij dan ook een aangename verrassing, dat Beningna kwam met het voorstel om een bezoek te brengen aan een "fuchsia-kwekerij", ze wist niet precies waar het was, maar het zou een kweker zijn met enorm veel soorten Fuchsia's... "Natuurlijk ! De Nachtwaker te Moorslede !" zei ik... Ja zei ze, dat is het !

Natuurlijk ken ik dat, ik ga er regelmatig wat fuchsia's halen voor in de tuin, en ik combineer het met een bezoek aan Floralux te Dadizele, we zouden trouwens bij het bezoek aan De Nachtwaker makkelijk een bezoek kunnen brengen aan het bedevaartsoord van Dadizele ! (Ik weet dat heel veel mensen dat ook een "leuk" doel vinden voor een uitstap)

Anny zei dat er hier nog ergens een folder moest liggen van "De Nachtwaker"... En ja hoor, we vonden het meteen. "Wil ik eens bellen, of een bezoek met een groep mogelijk is ?" "Ja, en vraag of ze daar niets weten om met een groep 's avonds een boterham te eten !"

Het bleek geen probleem te zijn, en de dame was zelfs bereid om zelf voor een boterham te zorgen... Ze had dat nog wel eens gedaan.

Voilà, het was beslist... Ik zei tegen de dame dat we voordien nog wel eens zouden langskomen met enkele mensen van het bestuur, om alles dan in detail te bespreken.

Dagelijks bestuur goed afgesloten: de uitstap staat op punt !

Vorige zondag zijn we naar de rommelmarkt geweest te Waregem. Het was een beetje twijfelachtig of we wel zouden gaan, want het leek dat de baan wat glad lag ("Maar de grote wegen zijn wel gestrooid...") en Anny voelde zich niet echt lekker en had wat buikpijn. Maar toen het uur van vertrek aanbrak, was ze al weer wat beter, en besliste ze van te gaan, "Het zal wel overgaan..."

Wij weg, en de banen lagen glad, ook de grote wegen. Blijkbaar was er niet gestrooid ! Nu ja, we rijden dan maar op het gemak. We raakten er zonder problemen, en zonder ook maar een keer iets te voelen van glijden.
Maar toen we op de parking uit de auto stapten, bleek het glad te zijn, en moesten we voetje voor voetje naar de markt stappen.
Tijdens het markten, bleek dat de buikpijn van Anny niet overging, en we zijn rapper dan normaal terug naar huis gegaan... Het was nog steeds glad op de parking, de banen leken iets beter ...

In Wortegem zagen wij plots een Mercedes, uit de tegenovergestelde richting van links naar rechts glijden... Ik helemaal rechts, heel voorzichtig en met het oog op de glijdende Mercedes, voorbij. Vlak na ons gleed de Mercedes helemaal rond en stond met de neus tegen het voetpad geparkeerd ! Oef ! We hadden even geluk gehad.

In de namiddag was de buikpijn van Anny al een stuk beter, en gisterenmorgen zei ze dat het wellicht weer eens een begin was van een blaasontsteking... Gelukkig is het met véél drinken over gegaan.

Wat het bloggen betreft, ik heb het jaar ingezet met een lang verhaal, een beetje Science Fiction... Ik vind het heerlijk zo er op los te kunnen fantaseren, en een fictieve wereld op te bouwen om de mens met al zijn kleine kantjes eens dik in de verf te zetten. Ik hoop maar dat jullie het ook leuk vonden.

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: