vrijdag, juli 25, 2014

10 jaar

Eigenlijk iets meer dan 10 jaar ben ik nu al ouder dan ons vader van zijn leven is geworden... Ik weet niet of u ook bij zo'n dingen stil staat, maar ik wel...
Ons vader is net geen 58 geworden... En dat voelt bij mij aan alsof ik al 10 jaar cadeau heb gekregen, buiten maats.

Ach, ik weet het wel, pa was nog veel te jong, mijn broer was nog een pak jonger en onze Koen nog vaal jonger toen ze stierven... Allemaal mensen waarvan de goegemeente dan zegt: "Veel te vroeg..."
Maar je hebt niet te kiezen.
Gisteren zaten we in Gistel, bij Germain en Georgette, een feestje met enkele vrienden om hun 60-jarig huwelijk te vieren. Niet op het grote feest van de familie, eens zo maar, met enkele vrienden die regelmatig eens bij een komen, om elkaar eens weer te zien, te keuvelen over de tijd van toen... Lachen over de "stoten" die we vroeger allemaal hebben uitgehaald... Weemoed over de paar "grootse" dingen die we hebben gedaan in onze job.

Ik heb niet moeten rijden, Herman komt ons eerst ophalen, en voert ons 's avonds naar huis. Als we voorstellen om tot bij hem te komen, dan wordt dat afgewimpeld door zijn wederhelft:" Herman rijdt graag!"...  Hij rijdt ook goed, en met zijn nieuwe auto was het een plezier om alle snufjes te bekijken en te ondergaan. Machtig voertuig !

Gisterenavond zijn we steenstokkedoodmoe thuis gekomen, hebben de TV amper gezien, en zijn vroeg het bed ingedoken... En vanmorgen vroeg opgestaan, naar de kine met Anny... Ze had verrekt veel pijn. De kine helpt wel wat, maar ze moet van de kinesist meer wandelen. Vandaag zal dat alvast weer niet lukken, want onze waterafvoer is verstopt. Straks gaan we, putjes scheppen en met de rattenstaart door de buizen gaan koteren. Anny zo veel mogelijk sparen... Maar morgen, als het weer een beetje is, gaan we naar de rommelmarkt... Omwille van de markt en omwille van het wandelen.

(Nu hebben we een excuus, we gaan niet meer naar de rommelmarkt omdat we dat graag doen, we doen het nu voor de zeere rug van Anny... Les excuses sont faits pour s'en servire..)

Anny staat nu aan de kookpot. Ze heeft een pijnstiller genomen, om straks aan de afvoer te kunnen werken. Ik heb het bed opgemaakt, alle ramen wijd open gezet om alles te verluchten en af te koelen, en straks ga ik alle ramen en deuren aan de zuidkant van het huis weer gaan dicht doen, rolluiken naar beneden, zodat de zon en de warmte buiten blijft...

Gek, we verlangen naar de zon, en als hij er is, houden we haar zorgvuldig buiten, voor de warmte.

tot de volgende ?

1 opmerking:

Unknown zei

Mijn vader stierf toen hij 45 was, wat de dag van vandaag mis ? " Kom pa laat ons een pint gaan pakken ".