dinsdag, mei 20, 2014

Vissen...

Gisteren zijn we gaan vissen. Voor mij de eerste keer dit jaar. Luc en Marnic waren al eerder gaan vissen, maar zonder veel resultaat, de vis is nog niet echt "aan de bijt"....
Maar gisteren begonnen we te vissen, en meteen begonnen ze te bijten...Helaas niet voor lang, na driekwart uur was het gedaan, en beroerde niets nog het water. Ik moet zeggen, ik had er duidelijk minder gepakt dan de twee vrienden... Maar blijkbaar zit er iets rechtvaardigs in het vissen, want het laatste halfuur ving ik er nog wat, terwijl de anderen dan geen beet zagen, buiten Marnic, die kreeg een grote karper aan de lijn... Maar die rukte zich weer los.

Maar het was heerlijk weer !
En bij pepé zit je zo heerlijk in de natuur, dat je eigenlijk die vis niet eens nodig hebt... Anny gaat nu en dan mee, gewoon om eens te genieten van de stilte en de rust van dat kleine stukje natuur.

Kortom, ik heb genoten, met volle teugen... En nadat ik vorig jaar een nacht niet geslapen had door de pijn van zon-verbrande billen, heb ik gisteren wel drie keer mijn benen ingewreven, en ben ik niet verbrand, wel al wat gebruind. Als ik mijn uurwerk af doe, dan lijkt het dat ik er toch nog een aan heb... Weliswaar eentje zonder wijzers.

Nu ja, zaterdag rommelmarkt in Zulte, in de zon... Zondag rommelmarkt in Velzeke, in de zon... Zondagmiddag en namiddag bij Bart Barbecue... in de zon en gisteren gaan vissen in de zon... Er mag dan al wat van kleur verschijnen hé???

Maar die kleur interesseert me niet zo erg. Wat me wel interesseert is dat ik dan niet meer verbrand... Want dat is echt niet leuk om mee te "slapen".

In de lindeboom hier naast me, zit een gat. Het ziet er uit als een soort grot in het massieve groen. Dat gat zit er niet zo maar ! In die boom nestelen een koppel houtduiven en iets hoger een koppel Turkse tortels... Dat gat is hun ingang tot het binnenste van de boom. Er nestelt ook nog een paar koolmezen in een daar opgehangen nestkastje, maat die hebben geen zo'n gat nodig, die kunnen tussen de bladeren door. Als je het weet, dat valt het gat je meteen op, maar wie het niet weet zal er wellicht nooit op letten dat buiten dat gat, de rest van de boom heel massief oogt.

Wat me blij maakt, is dat er al enkele nesten huismussen zijn uitgevlogen. Er zitten er hier heel wat, waarvan ik vermoed dat ze minstens gedeeltelijk leven van mijn kippenvoer... Maar het is ze gegund, ik vind onze huismus een prachtig vogeltje. Het heeft wel een vervelend liedje, maar het is een kniesoor wie zich daaraan ergert. Je moet de mus (het mannetje) eens goed bekijken, het is heel mooi getekend ! Oh ja, je weet nooit precies hoe je een huismus moet herkennen ten opzichte van de ringmus? Een kleine tip: het mannetje van de huismus heeft een grijze schedelkap. Bij de ringmus is die bruin. Voor mij is dat de gemakkelijkste manier om ze uit elkaar te houden. (Om eerlijk te zijn, jarenlang heb ik moeite gehad om te weten wat nu ringmus of huismus was, ze lijken ook heel sterk op elkaar ! Maar het truukje met de grijze muts werkt perfect !)

Het is vandaag weer heerlijk weer... Ook al zitten er wolken, die nu en dan de zon verbergen. Dat doet me er op denken dat ik echt begin te sukkelen met mijn ogen... Bij het vissen wordt je dat heel goed gewaar! Ik had een dobber met een gele top genomen, omdat je die bij zon best ziet. Maar toen de zon was weggedraaid, en het water in de schaduw viel, zag ik mijn pen haast niet meer... Ik heb dan maar de zon gevolgd, en mijn lijn steeds in het gedeelte met zonlicht uit geworpen... Anders zag ik het gewoon niet meer !
Oud zijn is niets, maar oud worden !!! djudedju !

tot de volgende ? (bovenaan huismus, onderaan ringmus)


Geen opmerkingen: