zondag, mei 25, 2014

Hoe kleur je groen met een rood potlood ?

English: Syfy Logo
English: Syfy Logo (Photo credit: Wikipedia)
Leo in MGM's current print logo. Out of all th...
Leo in MGM's current print logo. Out of all the lions used in the MGM logo, Leo has been used the longest (a total of 54 years). (Photo credit: Wikipedia)
We hebben weer eens onze verdomde plicht gedaan, en een half uur staan aanschuiven aan een -voor Materse normen- eindeloze rij. In de zon. Voor hetzelfde geld stonden we in de regen.
Om een bolleke rood te kleuren.
Of om blanco te stemmen (Dan sta je daar een halfuur alleen om niets te doen !)
Of om je stem te vernietigen (maar ik babbel zo graag).

Wetend dat er wellicht toch niets zal veranderen.
Maar vragen we eigenlijk dat er iets veranderen zou ?
Of ben je ook perfect gelukkig zoals het nu is?
Waarom laten wij die Kl.. van politici ons dan vertellen dat het zooooo slecht gaat met ons?

Deze verkiezing maakt me ook nog eens bewust van het complex die ik al heb over wiskunde... Ik weet dat ik slecht ben in wiskunde, maar hoe kan een partij stellen dat, als ze 30 procent van de stemmen krijgt, ze dan de verkiezingen heeft gewonnen. Wat dan met die 70 procent, is die dan plots kleiner dan 30 geworden?

Ja, ik weet wel, ze stellen dat vanuit het feit dat ze meest vooruit zouden zijn gegaan, en dat ze dus de morele winnaars zouden zijn... Maar toch maar een luttele 30 procent vertegenwoordigen ! In feite duiden ze nog maar eens het teloorgaan van de democratie aan... De versnippering in ontelbare lijsten en lijstjes maakt dat er geen één partij nog ooit echt kan winnen, en maakt dat de kiezer weet dat hij nooit bekomt waar hij voor stemt, in het beste geval zit "zijn" partij in een coalitie, en zal er een schijntje overblijven van waar hij of zij voor stemde...
Om het samen te vatten het systeem van de verliezer.
Want iedereen is verliezer.

Maar laat me er niet weer over zagen... Ze gaan vandaag heel de dag radio, TV en pers vergiftigen. Ik ga kijken naar MGM, of naar SyFy, posten waar ze zich niets aantrekken van verkiezingen, en voortdurend verblijven in illusionaire werelden van film en TV-reeksen... Joepie.

Is dit vluchten? Ja, en heel bewust.
My Home is my Castle... ik trek me terug in mijn eigen ikje.

Och ja, de pijn is draaglijk, ik heb zelfs de rij aan het kieslokaal doorstaan. Had het gisteren geweest, dan zou ik wellicht forfait hebben moeten geven. Niet dat dit erg zou zijn.

Ik ga nu rustig mijn mailtjes bekijken, en me dan terugtrekken bij een of andere film...
tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: