zaterdag, april 05, 2014

't Is nie te doen !

Toen ik het rolluik omhoog trok, om mijn morgenstond-turn-oefeningen aan te vatten, zag ik ze al passeren... Bij tientallen, honderdtallen, duizendtallen... Soms één alleen, maar meestal in trosselkes bij elkaar.
Nu en dan stoppen ze (Waarom aan mijn deur ?) om op adem te komen en te gebaren dat ze wachten op de anderen.

Eentje stond hier vijf volle minuten... en hij heeft nog heel wat kilometers voor het wiel.

Je kunt niet geloven hoeveel wereldkampioenen en nationale kampioenen hier al voorbij gefietst zijn. En ik die dacht dat er maar één wereldkampioen die trui mocht dragen !

Er zitten er dikke tussen, maar meest dunne, er zitten vrouwen tussen, maar meest mannen, er zitten zelfs trottinettes (steps) tussen, maar veel meer vélo's...
... maar ik heb nog geen een gezien met een lachend gezicht.
Het is precies of ze daar allemaal dik tegen hun goesting rijden... (Waarom doen ze het dan?)
Nu en dan passeert er ook een enthousiaste (?) flik, dat zou er dan een moeten zijn om er de zwartrijders uit te pikken. Wat doen ze dan ? Hen vanachter op de moto zetten? Of zeggen: "Allee manneke, rijd eens op een ander wegeltje, dat is is voor betalend verkeer ?" (Kunnen ze dat eigenlijk wel ? Iemand de openbare weg verbieden?)

Kleurig is het in elk geval wel... En niet alleen de kleuren van hun apenpakjes, nee ook ook de huidskleur, je ziet er meest blanke, enkele zwarte, en zelfs de gele huidskleur ontbreekt niet. Ik zag er ook met een rood gezicht, maar daar dit exemplaren waren die amechtig achter adem snakten, waren dit wellicht geen roodhuiden, maar kortademige blanken...

Kijk, er staat er weer eentje, heel ostentatief te doen alsof hij wacht op de rest van het peleton. En er stopt er nog een ander bij, nu zijn ze al met drie, allemaal lurkend aan die gekke drinkflessen, vol doping. Tedju, ze zijn nu al met zes, straks is er warempel nog een nieuw peleton.

Ach, ik ga er maar van zwijgen... Ze maken me niet happy, en ik ben meestal een perfect gelukkig wezen, met maar één of twee soorten wezens die ik ambetant vind: de politici en de wielerterroristen.
(Er zijn zelfs politici op de fiets, misschien passeren ze hier ook, maar ze zijn voldoende gecamoufleerd om ze niet te herkennen. Je moet ze eens bekijken, een helm op de kop, en daaronder een grote donkere bril. Je zite hoogstens een puntje van hun neus en hun naar adem happende mond. Alleen motorrijders zijn nog onherkenbaarderder... Ja, natuurlijk die Moslimvrouwen in hun lange kleren met kop en al ingepakt zijn ook niet te herkennen. ) (Zou er nooit een Moslim zijn, die thuiskomt, en als hij zijn vrouw uitpakt vaststelt dat hij de verkeerde mee heeft ?)

Voila, er staan er hier weer stil. Blijkbaar is er iets aan mijn oprit die wielrijders aantrekt.
Maar eerlijk is eerlijk ! Ze zijn véél beter dan diegenen die zich beroepsrenners noemen ! Er zijn er hier nu al meer dan duuzend gepasseerd, en ik heb nog geen tuimelperte gezien. Op de TV, als ze weer eens een koers uitzenden, kunnen die beroepsrenners het geen vijftig kilometer uithouden zonder minstens twee grote massa-valpartijen. Aan dat gemiddelde zou er hier al minstens een berg van die kleurige wielerdinges voor mijn deur moeten liggen. Ze zijn dus stuurvaardiger dan de beroepsfietsers.

Ooooh, er passeren er hier een heel kuddeke in van dat mooi roze, zo van dat baby-roze, de kleur van van onze Nationale socialist-premier, je weet wel... En de kampioen van Italië komt hier ook voorbij, in gezelschap van de Duitse kampioen. De Asmogendheden verzamelen zich per velo...

Hahaha, er komen er hier voorbij met op hun helm een mooie rode pompom... Toch nog iets leuks ook.

Het is niet gemakkelijk om te schrijven, terwijl er in de hoek van je oog telkens en telkens weer mannekes en meiskes voorbijzoeven. (Nu ja, er zijn er ook die voorbij kruipen, en zoals gezegd die hier stilvallen. Zonder nafte of zoiets.)

Ik ga stoppen, Ik ga naar mijn tuin, daar zie ik ze niet meer.

tot de volgende ?




Geen opmerkingen: