vrijdag, april 04, 2014

De gijzelnemers zijn gehelmd !

Voilà, 't is weer van dattum !

Hoewel de Ronde van Vlaanderen de enige koers is die ik bekijk, meer omwille van het feit dat ze hier eindeloos door onze regio dwaalt, en we minstens evenveel kijken naar het publiek, en wie er allemaal aan zijn deur staat...
Maar ik heb een bloedhekel aan die Rond van Vlaanderen voor de liefhebbers, lees : voor de wielertoeristen...
Volgens de officiële mededelingen zijn het er 16.000 die hier dan rondtoeren, maar het zijn er veel en veel meer. En het is niet zoals met de koers, zoefff en voorbij, nee, ze komen de godganse dag voorbij gereden, gekropen, gezoefd, gesleept, gezucht en geblazen...
Bewoners van de regio's zoals de Vlaamse Ardennen, die kunnen niet meer buiten, en als ze er toch in slagen, dan moeten ze dat doen met de rijrichting van die fietsverkrachters mee, en om terug naar huis te geraken, moeten ze het parcours heel aandachtig bestuderen, om te weten hoe ze met de rijrichting mee weer naar huis kunnen...
Op facebook las ik de klacht van een ouderpaar, dat ze het verjaardagsfeestje van hun dochtertje maar afgelast hadden, omwille van de gijzelnemers op de fiets...

Vroeger reden er op de dag van de Rond van Vlaanderen voor Wielerterroristen véél meer dan 16.000 van die x°§è!!przwç°'s  rond, 16.000 met een inschrijving en minstens evenveel zonder dat ze ingeschreven waren.

Dat was niet te doen, vond de organisatie, die vreesde dat er straks niemand meer zou betalen... En met medewerking van de flikken, halen ze er nu de zwartrijders uit.

Misschien denk je dat dit voor ons, arme gegijzelde bewoners beter is ?
Helaas, geachte lezer, driewerf helaas !
Nu rijden die zwartrijders hier al dagen lang voorbij, en de marteling, de gijzeling duurt nu een volle week. Met één soelaas: tijdens de zwartrijdersdagen mogen we wel tegen de rijrichting van die krabbenkokers in rijden, die ons dan wel bekijken als zijn we potentiële moordenaars en verkrachters.

Morgen is het dus weer van dat. En het is eigenlijk al dagen bezig.
Het verwondert me geen zier dat het weer omslaat ! Mocht ik God de Vader zijn, ik trok ook de gordijnen dicht in de vorm van grote wolkenmassa's.
Met andere woorden, zelfs het slecht weer komt door die... Juist, ja ! Het moet niet altijd door die vliegers en raketten zijn, het mag ook eens door fietsten zijn.

Ik weet het, ik drijf weer eens over... maar geef toe, het is niet plezant als je een dag echt gegijzeld wordt ! Ik maak me zelfs grote zorgen, mocht er hier iemand dringend een ambulance van doen hebben, hoelang dit nu zou duren???
...
(Zeven alinea's werden gecensureerd in opdracht van Blogger)
...

Ach, iedereen mag zijn liefhebberij hebben, en het is maar één dag, zeggen diegenen die er geen last van hebben. Maar ik nodig hen uit, om langs het parcours dan eens al het vuil te verzamelen dat die dames en heren toeristen hier hebben achtergelaten, in deze streek die ze zo bewonderen om zijn mooi zijn en zijn heuvels. Na hun passage is het hier veel minder mooi.

Hup, daar vliegt er net weer een plasticverpakking van weet ik veel welk voedingsextract voor renners mijn tuin in. djudedju !

Ik zou eens het totale bedrag willen zien van de kostprijs van al die fietsen die hier voorbij komen.

Weet je, ze hebben geluk dat de mensen van hier véél en véél braver zijn dan de lui die langs het parcours wonen van de Gordel... Daar strooien ze duimspijkers ! (kraaienpoten zijn véél effectiever !)
Maar stel je voor dat ze dan in massa hier voor mijn deur allemaal nieuwe banden gaan opleggen, en hun oude binnenbanden hier op mijn oprit deponeren ! Ik weet wel, nu en dan gebruiken we binnenbanden in de Crea, om er een en ander mee te knutselen, maar te is trop...
Voila, ik heb weer eens mijn gal gespogen.
Ik voel me verlicht, en kan er hopelijk weer tegen voor de komende marteldagen.
djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: