vrijdag, maart 28, 2014

Van 't een naar 't ander

A statue of Ganesha.
A statue of Ganesha. (Photo credit: Wikipedia)
Gisteren was het weer "boodschappendag"...
Maar nu eens niet boodschappen in de gewone zin van het woord...
Op de rommelmarkt zie ik regelmatig een handelaar in kunst, of moet ik zeggen Kunst ? De man heeft iedere keer weer heel mooie werken bij, soms van heel gerenommeerde kunstenaars, aan betaalbare prijzen. Voor mij is dat genoeg om regelmatig bij hem halt te houden en te genieten van al dat moois. Ik heb er nog nooit een kunstwerk gekocht, gewoon omdat ik geen plaats heb om ze te hangen. En omdat ik al genoeg verzamel, zonder dat ik daar aan begin.
Maar nu en dan heeft de man in kwestie ook wat andere dingen bij, en zo kocht ik bij hem een mooie Ganesha, waar onze Bart meteen van weg was. Dus vroeg ik of de man nog aan zo'n beeld zou geraken. Hij dacht dat hij er nog een in zijn magazijn had staan, en ik moest mijn telefoonnummer maar eens geven, dan zou hij mij bellen als hij het gevonden had...
Maanden gingen voorbij, en iedere keer ik de man zag appelleerde ik hem, of hij zelf zichzelf aan de Ganesha, maar blijkbaar is zijn magazijn zo opgestapeld, dat het niet evident is daar één Ganesha tussen te ontdekken. (De goden zijn ook niet meer wat ze waren)

Maar vorige week kreeg ik een telefoontje, en als ik wou, dan moest ik maar eens bij hem thuis komen, dan kon ik eens wat mooie werken zien... Een afspraak was vlug gemaakt, en dus reden we gisteren naar Jos... Ik heb er inderdaad prachtige werken gezien, maar echt verliefd was ik op een werk van Debruycker... een prachtige tekening...

Ik heb nu dus een Ganesha voor Bart... Maar terwijl we daar wat zaten te keuvelen bij de koffie, vertelde hij me dat zijn broer een winkel had waar je zeer voordelig ondergoed, BH's, bikini's, handdoeken, zakdoeken en dergelijke kunt kopen. En misschien was dat wel een tip voor Ziekenzorg, goedkope prijzen voor de tombola. Ik kreeg meteen een uurwerk en een mooi koperen Boeddhabeeldje voor ziekenzorg mee ook...

Dus wij dan naar die winkel... Anny kocht er wat broekjes en onderhemdjes, en het is er inderdaad goedkoop.

Nu we zo ver waren, dacht ik dat we niet ver konden zijn van die aquariumwinkel in Astene (Deinze), dus konden we best meteen ook daar eens gaan loeren. Het is een mooie grote winkel, en het was inderdaad helemaal niet ver weg van de vorige winkel, en bovendien op de weg naar huis... Wat wil je meer.

En zo was onze dag weer meteen gevuld... Met zo maar wat rondtoeren en wat inkopen.

En weet je, het was gezellig, zo met z'n tweetjes van het een naar het ander, zonder je op te jagen, zonder moeten, zo maar omdat we het plezant vonden.

En waar ik gewoonlijk heel onbegrijpend kijk als ik dames hoor praten over shoppen, moet ik zeggen dat dit me wel bevallen is, en eigenlijk is dit toch wel dichte familie van shoppen.

Gisterenavond zaten we alle twee, moe maar voldaan (we zijn veel vlugger moe dan vroeger!) in de zetel. Anny keek naar de TV en ik las in het maandblad van Okra, en zat het kruiswoordraadsel en de sudoku op te lossen, nu en dan eens een blik werpend op de TV, als er iets mijn aandacht trok.

En rond 9 uur zaten we al weer in bed...
einde van een mooie dag.
Nee, eigenlijk niets speciaals, zomaar gezellig samen.

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

Kunst, ondergoed en vissen. Een combinatie die heel mooi aangeeft dat jij van alle markten thuis bent, Toon. :-)

Groeten voor jou en Anny,

Henk