woensdag, maart 19, 2014

Krim - inologie

Vlaams Belang en de Nieuwe Vlaamse Alliantie scheuren Vlaanderen af van België, en vermits Europa dit niet wil aanvaarden, gaan ze aanleunen bij de Russische Federatie.
Nochtans gingen Vlaams Belang en NVA niet over een nacht ijs, ze hadden een volksraadpleging gehouden, met twee vragen: 1) Kies je voor een onafhankelijk Vlaanderen en de tweede optie was: 2) Opteer je voor verhoogde bijdragen aan Wallonië?

Dat tweede was er maar bij gezet, omdat je toch bij een raadpleging een keuze moet bieden, en iedereen weet dat dit geen keuze was, maar de façade was zo toch mooi hoog gehouden...

Ze verplichtten de Brusselaars van mee opgenomen te worden in het ene grote kiesdistrict Vlaanderen, en dus verloren de Brusselaars hun statuut van anders zijn, ten opzichte van de meerderheid Vlamingen.

Rusland ziet zijn kans schoon om hier een voet in huis te krijgen, eindelijk enkele havens te hebben in de Noordzee, en 's anderendaags wordt Vlaanderen lid van de Russische Federatie.

Kan dit wel ?
Als je nu heel driftig neen gaat schudden met je hoofd, vervang Vlaanderen dan door Krim en Brussel door die groep Moslim's (Krim Tataren) daar ergens...
Het kan dus wel.

Er zit zelfs een zekere logica in. De meerderheid in de Krim zijn Russen... Het waren geen Russen, maar in de tijd dat Oekraïne Russisch gebied was, hebben ze daar massaal het volk van de Krim weggevoerd, en Russen geïmporteerd. Met het gevolg dat daar nu een grote meerderheid Russen woont.Die niet alleen Russisch spreken, maar ook Russisch denken.
Ze wonen er nu al heel lang, en beschouwen het dus als hun thuis... Alleen, ze blijven ergens, diep van binnen Russen...

Het is dus heel logisch, dat ze, als ze de keus krijgen, ook opteren om terug aan te sluiten bij de Russische federatie. Bovendien is Rusland één van de Bric landen (Brazilië, Rusland, India en China) waarvan we weten dat daar de economische toekomst ligt.
Sterker nog Poetin, met al zijn fouten en hebbelijkheden, lijkt tot op heden de enige te zijn die er in slaagde de druk van Rothchild af te houden, en een praktisch onafhankelijk koers te varen. Ook al is Rusland nu nog geen economische grootmacht (in verhouding met zijn capaciteiten), het is zo wat de enige die werkelijk economisch onafhankelijk is, en waar de economie groeiende is.
Oekraïne kan dat niet vertellen...
En waar we hier, in een welvarend land, vaststellen dat er een nauwelijks onderdrukt racisme heerst, waarbij men werk en woonst het eerst aanbiedt aan eigen volk, zal dat in een arm land zoals Oekraïne zeker het geval zijn ! En dat kun je ook zien aan de sterke nationalistische partijen, die openlijk uitkomen voor hun haat voor vreemden, in dit geval dus voor Russen...

Weet je, ergens begrijp ik die Russen van de Krim.
En de politiek van Poetin, die daar een heel strategisch gebied en goede havens in de schoot geworpen krijgt, is ook logisch.
Het is natuurlijk niet conform de "wetten"...
Maar daar je moeilijk wetten kunt opleggen aan andere landen, zijn het "maar" verdragen.
En verdragen dat zijn vodjes papier.
En de keus die de andere landen nu rest, is de keuze of ze dat vodje papier belangrijk genoeg achten om er een verschrikkelijk conflict voor te beginnen.

Makkelijk is dit niet !
Als je kijkt hoe het ging met Duitsland, toen de onderhandelaars iedere keer weer de ogen sloten voor de agressie en het innemen van stukken grondgebied, onder mom van het feit dat het in feite over de bevrijding ging van Duitse gebieden.., gaf dit Hitler een veel steviger basis om uiteindelijk zelf aan te vallen.
Deze wetenschap zal nu wel door de hoofden spelen van een heel pak "onderhandelaars", "verdedigers" van het bestand, verdedigers van het vodje papier.

Herinner je je nog de praat over Groot- Nederland, waarbij er sommigen er van droomden dat Vlaanderen en Nederland samen zouden gaan?  Zou jij daarvan hebben wakker gelegen? We zitten nu in Europa, en steeds meer worden we geregeerd door Europa. Steeds meer leven we onder Europese wetten... Of wetten die ons uiteindelijk zijn opgelegd door dat Europa. Lig jij daar van wakker ? Ga jij daarvoor een revolutie beginnen ?
... Of heb je toch nog ergens een stukje "België" in je ?
Ben je fier op de Belgische Rode duivels? Op een Tom Boonen, een Philippe Gilbert ?
Ben jij de Vlaming die juicht als Philippe Gilbert Wereldkampioen wordt ?

(Hé, dat is wel een Waal hé !!! - Of ben je toch ergens, diep van binnen, Belg ???)

Voor mij hoeft er geen oorlog te komen... Zeker niet.
Ik ben ook die Vlaming die heel Belgisch denkt als het er op aan komt.
En ik kan me heel goed indenken dat ik, als ik met een heel groot gedeelte van mijn landgenoten ergens zou neergepoot worden, ik nog steeds Belg zou zijn. Denk eens terug aan de Belgen in het voormalige Belgisch Kongo, die daar een hechte gemeenschap vormden, waar geen Walen en Vlamingen waren, maar Belgen in dat vreemde land. Belgen die elkaar steunden door dik en dun, zelfs al vonden ze de diene of den deze maar een ambetante, ten opzichte van de Kongolezen vormden ze één front.
Dat is wat die Russen in de Krim nu doen.
En ze wonen daar. In hun eigen huis, op hun eigen hoeve, hebben daar hun werk en hun vrienden. De jongeren zijn er geboren, het is hun thuis !
Kijk eens naar de Marokkanen in ons landje... Ze zijn al twee, drie generaties Belg, ze hebben hier hun thuis, ze voelen zich een beetje Belg, maar ook nog steeds Marokkaan !
Kijk voor wie ze supporteren als er een match is België- Marokko ...

Het is allemaal zo menselijk..
We zijn zo vertrouwd met onze roots, en het duurt vele generaties vooraleer we die roots vergeten zijn. Het komt wel, maar pas na een heel lange tijd. De Zwarte Amerikanen zijn nu Amerikaans, maar nog steeds is er een geest van solidariteit tussen Zwarten onderling...

Mensen zijn gekke dieren.
Ze hebben een geheugen,
ze hebben gevoel
ze hebben een bizar soort verstand...

djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: