vrijdag, november 01, 2013

snufsnuf

VoilĂ , de uitslag van het medisch onderzoek van mijn sinussen is bekend...
Gisterenavond belde ik de huisarts op, en ik mocht onmiddellijk tot bij hem gaan... Het is duidelijk: chronische sinusitis. Meteen een kuur van zware antibiotica .. "Haast je wat, dan is de apotheek nog wel open..." Ik had geluk, want eigenlijk was het al een paar minuten over zevenen, maar Bart, de apotheker was er nog, en kon mij meteen de antibiotica meegeven.
Ik denk dat ik ondertussen een serieus aandeel heb in zijn winkelinrichting, ik heb er al genoeg gekocht om aandeelhouder te worden.

Vanmorgen na het eten mijn eerste dikke pil geslikt (het zijn joekels!), en ik moet zeggen het plakt aan de ribben ! Ik voel me niet als anders.
Eigenlijk is het toeval dat ik die chronische sinusitis ontdek... Dank zij het beginnen met die neusspoelingen, kwam die ontsteking aan het licht: in plaats van meer en ruimer adem te hebben, produceerde ik steeds meer snot. Ik dacht: volhouden, dan zal het wel eens allemaal er uit zijn, maar niets van... Het bleef en blijft maar komen.
Pijn heb ik niet, ik heb je al gezegd, blijkbaar heb ik een en ander die niet functioneerd inzake pijnervaring...

Nu zit ik dus tien dagen aan de antibiotica... Tien dagen geen yoghurt als ontbijt. Want yoghurt werkt die dingen tegen. Na de kuur moet ik dan wel weer yoghurt drinken, om de darmflora weer te herstellen. Na hem eerst naar de kl... te hebben geholpen. Logica zit er niet echt in. Het doet me denken aan chemo bij kanker, daar willen ze de slechte, de woekerende cellen kapot maken, en dus schieten ze maar alle cellen uren in de omtrek kapot, dan zullen die slechte er hopelijk wel bij zijn.

Ik kan het niet helpen, ik ben de geneeskunde heel dankbaar, maar soms denk ik: er moet toch een beter systeem zijn? Effectiever en meer doelgericht ?

Dat richten op doel, dat doet me denken aan die drones... Ik heb een film bekeken (link via facebook) over die drones... Ergens wordt zelfs oorlog steeds meer elitair. Als je geld genoeg hebt, dan kun je zelfs oorlog gaan voeren vanuit je luie zetel  !!!
Je kruipt achter je computer, bestuurt je vliegtuigje op je scherm, je ziet daar beneden, rechtsboven op je scherm, een manneke lopen in het wit, je richt je vliegtuigje er op, duwt op enter en knal boem, wit manneke kaputt...

Als nadien blijkt dat het een onschuldige herdersjongen was van een jaar of 15, dan is dat toch wel jammer zeker ???? Maar ja, je kunt geen omelet maken zonder eieren te breken...
Alleen, het is geen ei... Het is een mens, aan het begin van zijn leven, die misschien al een oogje had op een mooi meisje uit het dorp, die droomde van een mooi gezinnetje..

Denk niet dat dit een ver van mijn bed show is, ook boven ons hoofd vliegen tegenwoordig drones... Ze zijn weliswaar (hopelijk !!!) niet bewapend met raketten, maar ze filmen ons, waar we ook zijn, wat we ook doen... Ze brengen onze lochting in kaart en stellen vast dat jij, oh snoodaard  een duivenkot aan het zetten bent, zonder aanvraag bij stedenbouw...
djudedju
Ze schieten ons niet dood, maar raken ons wel !
En ik behoor al tot die massa van mensen die alleen maar kost aan de maatschappij, die alleen maar vegeteert, en de maatschappij niet ten dienste is. Gelukkig spreek ik de juiste taal om hier te wonen, anders moest ik of me integreren of verhuizen... En dat vegeteren... Daar doen ze wellicht ook iets aan. Wie niet rendeert moet er uit... Of heb je de blijde boodschap van NVA niet gehoord... of... niet begrepen...
djudedju (Zou deze Franse vloek wel kunnen ?)

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: