donderdag, oktober 03, 2013

weduwschap 3 - Bill Gates

English: Steve Jobs shows off the white iPhone...
English: Steve Jobs shows off the white iPhone 4 at the 2010 Worldwide Developers Conference Español: Presentación del iPhone 4 por Steve Jobs en la Worldwide Developers Conference del año 2010 (Photo credit: Wikipedia)
Stills from videotape of Bill Gates' depositio...
Stills from videotape of Bill Gates' deposition at 1998 United States v. Microsoft trial. (Photo credit: Wikipedia)
Zonet gelezen: bij Microsoft wil men Bill Gates lozen.
Met andere woorden Willy Gaatjes gaat het Macrohard moeten spelen wil hij zijn enorme kapitaal vrijwaren en nog verder vergroten...

Kijk, het gaat niet echt goed met Windows, en die mannen zoeken een oplossing om het bedrijf en hun royale inkomen te redden. Ze hebben al van alles geprobeerd, maar het wil maar niet lukken. Dus zijn ze om zich heen gaan loeren hoe men bij anderen dergelijke zaken oplost, en ze zijn terecht gekomen bij de Belgische voetbal !

Er is immers geen enkel orgaan dat zoveel crises doormaakt als be Belgische voetbalploegen, en ze zijn daardoor uitgegroeid tot de specialisten inzake reddingsoperaties.
Hun antwoord is simpel, zoek niet war het zit, gooi de trainer buiten.
En heel gek, waar iedereen weet dat niet de trainer maar de spelers op het veld staan te klunzen, helpt het vervangen van de trainer nog wel eens.
Plots gaan de spelers wel doen waar ze dik voor betaald worden.

Deze oplossing is echter niet goedkoop ! Telkens krijgen die trainers een contract van X aantal jaar (je moet toch aan die trainer tonen dat je vertrouwen in hem hebt !), ook al weet je dat de kans heel groot is dat je hem na enkele maanden al weer moet lozen voor een ander, met een nieuw contract van X jaren...

Microsoft kan zich dus niet permitteren de zaak nog langer te laten verzieken, want het aantrekken van een nieuwe trainer, dat biedt wel een redelijke kans op oplossing, maar het kan verschillende keren moeten herhaald worden vooraleer de spelers merken dat er een ander op dat stoeltje aan de zijkant van het veld zit te gesticuleren ! En dat onzichtbare mannetje krijgt riante lonen !

Het is zelfs zo, dat we in ons apenlandje een wetgeving hebben ontworpen om de lonen en vooral de opzegvergoedingen van managers en parlementariërs en senatoren binnen de perken te houden, voetbaltrainers lijken door de reuzegrote mazen van het voetbalnet heen te kunnen gaan. Voor hen geen beperkingen. Zij dienen immers niet gezien te worden als managers, maar als crisismanagers, en van dat ras is helemaal geen sprake in de wet op beteugeling van de wedden en opzegperiodes en dito vergoedingen !

De zaak is niet simpel ! Je kunt eigenlijk niet met zekerheid stellen waardoor of waarom de trainer (lees dus Bill Gates in deze) plots niet meer voldoet. Ook al heb je jaren aan één stuk door het kampioenschap gewonnen, internationale matches beheerst, het feit dat je dat plots een of een paar keer niet meer doet, is voldoende om plots gewipt te worden als zijnde een slechte...

Maar Bill Gates hoeft echt niet te wanhopen ! Laten wij weer kijken naar de al zo dikwerf genoemde voetbaltrainers !!!
Stel, ze wippen bij AutreMal (Anderslecht) hun trainer omdat ze daar de laatste internationale matches er niets meer van bakken, en vervangen hem door een ander. Monsieur Motocyclette (Brommer) hoeft echt niet te panikeren dat hij nu zonder inkomen valt ! Nee ! In tegendeel ! Niet alleen krijgt hij nog een opzeg- en een verbrekingsvergoeding waar hij jaaaaaaaaren mee zou weg kunnen, nee, andere ploegen vergeten meteen zijn debacles bij Autremal, en herinneren zich alleen dat hij er voorheen in slaagde Autremal een paar keer kampioen te laten worden, en bieden grof geld om hen aan hun voetballers te verbinden, om het tanende effect van de vorige trainer weer op te peppen bij de spelers. Dus wordt meneer Motocyclette een heeeeeele tijd betaald door Autremal (opzeg) én door zijn nieuwe ploeg.
Naar het schijnt is er ooit een trainer geweest in ons vaderlandje die op een bepaald ogenblik tweeëntwintig inkomens op dezelfde maand genoot.

Met andere woorden voor meneer Motocyclette is het dus een goede zaak om afgedankt te worden !!!

Kortom, meneer Gates, beste Bill, of Willy zouden wij hier zeggen, panikeer niet, laat je afdanken, beur er een royale opzeg uit, en ga ostentatief wat wandelen voor de gebouwen van Apple, daar gaat het ook al niet zo goed sinds het verscheiden van Steve Jobs....
djudedju

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: