maandag, oktober 14, 2013

Oef... boodschappen gedaan !

Deze morgen zijn we weer eens naar Leers (Fr) geweest, naar Auchan, om boodschappen. Zoals steeds is het hoofddoel: niet-alcoholische dranken... In België vinden we nooit zo'n gamma van deze dranken, en daar we beiden geen alcohol drinken, is dat voor ons dan "HET" kersje op de taart.

Ook de vis was weer goedkoop, en dus brachten we verse platen en verse schartong mee... Een voorraadje voor in de diepvries, om nu en dan van te genieten.

Gezien het weer, hebben we ook weer zuurkool (choucroute) meegebracht, je koopt die daar uit een grote pot, bereid met champagne. Ze is heel zacht van smaak en heel lekker ...
Kortom tegen dat we de winkel uit waren hadden we niet alleen een kar vol, maar ook onder de kar nog wasproducten en wasverzachters die in grote aanbieding waren... Nogal een geluk dat ik een heel ruime wagen heb, want het was echt een grote hoop !

En nu heb ik net een stuk stokbrood verorberd, met een kop verse soep, en een soort geperste kop, maar dan op de wijze van Frans Vlaanderen... Heel lekker (Anny eet dat niet graag, ook niet onze gewone Gentse kop ).

Wat wij ook steevast meebrengen zijn die rode paardenworsten met look.  Toen ik kind was, waren onze "lookworsten" ook zo met een rood vel, en met heel veel look. Nu vind je dat bij ons niet meer, gelukkig wel nog daar. Laatst was Bart hier toen we dat zaten te eten met een boterham, en hij proefde en vond het ook véél lekkerder dan wat nu als lookworst bij ons wordt verkocht !

Het lijkt wel of een hele boel van die dingen, die bij ons verdwenen zijn, daar nog te krijgen zijn. Franse keuken hecht meer aan traditie en aan oude recepten. En daar ben ik heel blij om !
Je hoeft niet veel te ten, maar als het lekker kan, dan nemen we dat mee.
Net omdat we niet veel meer eten, zal Anny nu een hele tijd bezig zijn met van alles en nog wat in de diepvries te stoppen. En dan zal het weer anderhalve à twee maand duren voor wij terug gaan winkelen naar Auchan. En iedere keer komen we dan met een hele voorraad naar huis...

Eigenlijk zijn wij, Vlamingen, echte levensgenieters... We genieten van het leven en van al wat het biedt. En toch leven wij eigenlijk zuinig. We kopen wel lekkere dingen, maar nooit echt veel, en zeker niet te veel. We volgen ook niet de mode, We dragen steeds de kleren die we makkelijk vinden, en als we eens ergens naar toe moeten, waar wat deftiger kleren worden vereist, dan moeten we zoeken waar die ongemakkelijke dingen weer liggen. Er is geen mens gelukkiger dan wij, met het feit dat nu eigenlijk alles kan gedragen worden, dat er geen strikte kleding-voorschriften meer zijn.

De pijn is al meer dan genoeg, zonder dat we ons ook nog zelf moeten straffen met kledij die niet makkelijk zit... En wie ons zo niet wil zien, moet maar zijn ogen sluiten. Ik heb geen "zondags" pak meer, alleen nog een broek en hemd die wat deftiger zijn dan anders.

Ergens heb ik iets van een Waal (wellicht omdat wij hier zowat op de taalgrens wonen?)... Een Waal kijkt niet naar zijn voorgevel, maar naar het gemak IN huis, en voor kledij is dat grotendeels hetzelfde. Zij kijken veel minder naar uiterlijk, dan wel naar comfort. Op dat stuk ben ik het roerend met hen eens !

Ik ga stoppen, want ik zie dat er hier nog een hele stapel mailtjes op mij te wachten staan !

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: