woensdag, september 11, 2013

Panda Daisa

The BBCi Pandas
The BBCi Pandas (Photo credit: Bods)
Elio di Rupo is weer de pineut. Hij heeft het aangedurfd om een koppel pandaberen naar Paira Daisa te laten gaan in plaats van naar de Zoo te Antwerpen. Talrijke NVA-ers kwamen hun verontwaardiging spuien op het scherm.

Maak jij je daar nu druk om ?
Ikke niet.

Om eerlijk te zijn, voor mij is het beter dat ze naar Paira Daisa komen, want die dierentuin ligt zo wat aan mijn achterdeur, Antwerpen is véél verder weg. In die zin kan ik ook de Antwerpenaars begrijpen die de beren liever bij hen kregen, maar voor de rest laat het mij Siberisch koud.

Maar dat Panda's een politiek punt vormen in ons land, dat maakt het nu aan heel de wereld duidelijk hoe "beestig" onze politiek wel is...

Aan de ene kant vind ik het leuk dat we nu eens Panda's in levende lijve kunnen gaan zien, aan de andere kant vind ik het erg dat men van die beesten show-artikelen maakt, die telkens van dierentuin naar dierentuin hobbelen, om door de massa mensen bekeken te worden.
Dat men Panda's houd in dierentuinen, is de redding geweest en is het nog van deze soort, maar ze nu verdiemelieren als showartikels... nee, voor mij hoeft dat niet zo nodig.

Maar ja, de verkiezingskoorts lijkt al weer aan het rijzen... Volgend jaar moeten wij met zijn allen weer bollekes gaan rood kleuren om zo onze politieke wil kenbaar te maken. Ik heb al meermalen gezegd dat  ik niet geloof in het huidige politieke systeem, waar niet de verkozene maar de partij de wet dicteert. Om eerlijk te zijn zouden ze dus de stembrieven beter sterk vereenvoudigen, en je alleen laten kiezen tussen die of gene partij, met nadruk op gene...

Toch ben ik zelfs voor één keer overtuigd van het belang van deze verkiezing, omdat voor sommigen het doel van deze verkiezingen de splitsing is van ons land. Een land dat in werkelijkheid niet echt kan gesplitst worden, gewoon al door het feit dat je Brussel noch bij Vlaanderen, noch bij Wallonië kunt voegen, en dan zwijg ik nog over dat stukje Duitstalig gebied...

De enigen die werkelijk brood zien in de splitsing zijn de politici, die er een uitbreiding van hun macht en de postjes in vinden. De stilzwijgende meerderheid van dit land is helemaal niet geïnteresseerd in splitsing.

Maar er is meer waar ik bang van ben...
De Nieuwe Vlaamse Alliantie... Een alliantie is een bondgenootschap, een verbond. We kunnen dus net zo goed lezen : Nieuw Vlaams Verbond... Is dit een verwijzing naar het oude verbond ? Het Vlaams Nationaal Verbond ????
VNV heeft nog een leuke bijkomstige betekenis: Vlaams Nationale Vrienden, en dat is toch wel de naam van de kerngroep van NVA zeker ...
Ik stel me grote vragen.
Ik maak me heel erg ongerust.
En de zeer rechtse houding van die partij stelt me zeker niet gerust.

Ik hou niet van extremen. Ik hou niet van mensen of van partijen die zich duidelijk profileren naar uiterst links of naar uiterst rechts... Beide vormen doen mij te veel denken aan dictatoriale uitwassen die we in ons verleden zagen.

Ik hou van het gezonde boerenverstand, die poogt de kerk in 't midden van de parochie te houden, zoals we dat plegen te zeggen...
Ik hoop dat de mensen zich volgend jaar voor het eerst bewust zijn van het belang van hun stem.
Ook al gaat het over politiek, over een bestel waar ik niet echt in geloof, dit keer gaat het over veel meer... Straks zitten die Pandaberen niet in Paira Daisa, maar in het buitenland !

djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: