zaterdag, augustus 17, 2013

Besmettelijk

Vissen is besmettelijk... Bart is opnieuw mee gegaan om te gaan vissen, en Ewoud ook. Drie generaties Goderisjes aan de heerlijke sport bezig. Ik dacht even aan ons vader, die moest er ook nog bij zijn geweest, een viergeslacht aan 't vissen, nog nooit gezien?

En Ewoud heeft het meest van ons drie gevangen, en ik wellicht het minst. Het evenwicht is hersteld ?
't Waren weer allemaal kleine bliekjes, tot helemaal op het laatst, plots mijn dobber wegschoot, ik aansloeg, meteen het verraderlijke zingen van de nylondraad hoorde, de elastiek heel strak en heel lang uitgerokken... Een karper, en een grote !
Heel even konden we hem zien, 't was er ene van zo'n 4 kilo !
Maar na een heel tijdje worstelen, schoot de karper onder de oever weg... Ik heb je al verteld dat de oevers heel diep zijn uitgehold, en dat we eigenlijk tijdens het vissen boven water zitten op de grasmat. Bart poogde nog eens, plat op zijn buik liggend, met zijn hand de karper uit zijn schuilplaats te dwingen, en dat lukte, maar de karper zette met zo'n sneltreinvaart aan, dat het lijntje knapte... Pieuw !

Ik heb een nieuw onderlijntje aangedaan (trekkracht 1.6 kg), en het boeltje opgekraamd... Pepee kwam toe toen we al bijna klaar waren. We hebben hem, traditiegetrouw de rest van de maden geschonken. Kan hij ook nog eens vissen.

Het was heet aan het water, en plots kwamen er wolken opzetten. Ewoud zei dat het zou regenen, en toen het inderdaad begon glorieerde hij... Het was gek, we zaten aan het water, zagen de regen vallen in de vijver, en wij voelden niets. Nee, we zaten niet onder de bomen... En toch weer wel, want de wind kwam van achter ons, en blijkbaar hielden de bomen achter ons de regen net tegen tot en met waar we zaten. Na een tijdje hield het op, maar de zon bleef weg. Op het moment dat we op kraamden, begon het weer te regenen. Ik heb pepee dan maar in de auto mee genomen naar zijn huis.

Thuis gekomen hebben we dan nog wat zitten keuvelen, en een glas gedronken... We hadden weer een zalige namiddag aan het water meegemaakt. Nu zal het wel wat moeilijker zijn om Bart te verleiden, in het weekend gaan we rommelmarkten, en veel feestdagen zijn er niet meer op komst, tenzij we in november zouden genieten van een echte Indian Summer ???

Deze middag weer een begrafenis in Mater, weer een lid van ziekenzorg, en de vader van een vriend van Bart. Om 12 uur, klop op de middag is de lijkdienst (er is nog een begrafenis er voor)... Na de begrafenis gaan Anny en ik naar Hove (Hoves) in Henegouwen, vlak tegen Edingen (Enghien)... Voor een keer niet naar de rommelmarkt, maar naar een artisanale beurs... We gaan er kijken naar houtsnijders, beeldhouwers, keramisten, schilders en wat er allemaal aan kunst te zien is... Ik denk dat het leuk zal worden.


Zondag is er rommelmarkt te Zingem, maar ze geven regen... We zien wel of het lukt of niet...

Mocht je niet weten wat doen vandaag: Hoves Artisanat... (Geen straat bekend, we vinden het wel )

tot de volgende ?


Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: