zondag, mei 19, 2013

Pinksteren

Nederlands: Noordwijk, Heilige Geest poort
Nederlands: Noordwijk, Heilige Geest poort (Photo credit: Wikipedia)
Eerst en vooral een zalig Pinksteren en een al even zalig lang weekend !


Bijna tweeduizend jaar geleden daalde de Heilige Geest neer over de leerlingen, en zie zij spraken alle talen en wisten de grote menigte die in Jeruzalem aanwezig was te boeien met het verhaal over de Heer.

In het vormsel kregen wij de zalving in meteen ook de Geest, maar Frans was nog steeds een even moeilijk vak, dat in talen spreken was er blijkbaar niet meer bij.

Wij waren ook niet op slag een pak wijzer, ik heb zelfs de indruk dat er van wijsheid op onze aardkloot niet veel te zien is... Het verstand groeit explosief, we weten steeds meer en meer, kunnen steeds meer en meer zaken verwezenlijken, maken de meest vernuftige dingen, draaien nu al ontelbare rondjes rond onze eigen planeet, verkennen de verste sterrenstelsels, maar wijsheid ???

Het gezonde boerenverstand is allang zoek.

Er resten slechts geldgewin en macht.
Al de rest is bullshit.

Och, hier en daar zullen er nog wel goede en wijze mensen wonen, maar je moet mij bekennen dat ze dun gezaaid zijn... Dat Pinksteren, die Vorming lijkt niet zo heel veel uit te halen
Toch zijn de meeste mensen eigenlijk niet slecht. Maar geef toe, we geven veel meer om ons ikke dan om de anderen. De mensen die zich inzetten voor hun medemens zijn makkelijk te tellen.
Ik heb het hier niet over het schenken van een som geld aan een of andere caritatieve instelling, nee, ik heb het gewoon over mensen die zo maar iets doen voor een ander, voor de nabije naaste.

Ik zit al zowat heel mijn leven in het bewegingsleven... En al was het al altijd moeilijk om mensen te vinden die zich gratis willen inzetten voor de medemens, lijkt het steeds meer en meer moeilijk te worden. Als ik hier om me heen kijk in ons mooie Mater, en ik neem allen bijeen die zich inzetten via een of andere beweging, dan kom ik maar aan een klein getal. En je stelt dan nog vast dat een heleboel van die mensen een dubbele shift draaien: ze zijn actief in meer dan een beweging.

Voor mij zou men dan ook van Pinksteren de dag van het verenigingsleven  moeten maken !
Men maakt zoveel feestdagen, voor secretaressen, moeders, vaders, holebi's en weet ik veel, maar het is echt nodig dat we meer en intenser aandacht geven aan de mensen die binnen hun parochie, hun gemeente actief zijn in een of andere beweging.

Och, ik denk echt niet alleen aan bewegingen met echte doelen, met inzet voor de verheffing van de leden, nee, het mag gerust gaan over een vereniging van vinkeniers of van vogelpiek...
Dit zeg ik, omdat ik de mens zo belangrijk vind ! Op welke manier dan ook, het is belangrijk de mensen bij elkaar te krijgen, en gemeenschappelijk te streven naar iets. Ook al is het maar om bijeen te komen met je krielhaantjes en te kijken wiens haantje het meeste keren kraait in een uur...
Bijeen komen
samen zijn
samen
Samen
Daar gaat het over


Moge Pinksteren u geleiden naar een samenzijn...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: