donderdag, mei 16, 2013

Google +

Je weet al langer dan vandaag, dat ik een nogal fervent gebruiker en voorstander ben van Google... Niet dat het een volmaakt systeem is, maar het biedt enorm veel mogelijkheden en normaal gebruik is er gratis. Je hebt er 15 G in the clouds gratis, en het is nog steeds de beste zoekmachine.
Natuurlijk heb je er ook de reclameboodschappen bij, maar om eerlijk te zijn, ik lees die nooit, meer zelfs, ik zie ze niet eens. Ze zijn er wel, maar ze vallen gewoon buiten mijn interesse, dus kijk ik er niet naar.

Als tegenhanger van Facebook is er nu Google+, een wat minder druk, maar zeker ook heel bruikbaar sociaal medium, waar je nog niet overspoeld wordt door opdringerige massa's meldingen. Het is wat intiemer. Maar voor wie echt een intiem midden zoekt, waar je veilig afgesloten zit, dan kun je bijvoorbeeld naar diaspora gaan, nog een media à la Facebook, maar met veel meer bescherming van de eigen persoonlijkheid.

Waarom ik vandaag over Google+ praat? Wel het is weer verbeterd, mooier en veel grotere foto's, en meer ruimte. Ook het aantal mogelijkheden breidt steeds meer uit, en je kunt er via hang-out een conferentie houden in woord en beeld, met meerdere gesprekspartners in één keer. Een soort Skype als je wilt.

Hier naast me ligt een boek, onder tussen al weer grotendeels verouderd (het is een dik jaar oud) met 500 tips voor het gebruik van Google... Ik denk dat je nu al heel wat meer tips zoudt moeten geven om Google helemaal uit de doeken te doen.

Eigenlijk heb je met Chrome en de rest van Google een praktisch volledig systeem om mee te computeren. Geen wonder dat er dus ook een Operating Systeem bestaat met de naam... Chrome...

Toch gaat ook dit grandioze systeem niet steeds zonder haperen... Net zoals aan alle systemen, zijn er soms conflicten met uw systeem. Zo kan ik vandaag niet bloggen via Chrome, heb ik moeten uitwijken naar Firefox, wat ik eigenlijk normaal gezien minder graag gebruik. Maar het is een feit dat ik reeds meerdere keren heb opgemerkt: als een programma niet werkt, probeer het dan eens op een andere browser. Dus werkt iets niet bij Internet Explorer, panikeer niet, probeer het eens op Chrome of op Firefox.

Ik heb dan ook steeds twee browsers ter beschikking, gewoon om te kunnen uitwijken. En zie, een heel pak moeilijkheden verdwijnen dan als sneeuw onder de zon.

Belangrijk is mijns inziens wel dat je dan duidelijk twee browsers installeert die duidelijk gebaseerd zijn op andere grondvesten. Neem dus Chrome en Firefox, of Internet explorer en Chrome, en niet Internet Explorer en Firefox, want die zitten voor heel veel dingen op dezelfde wortels, al wordt het verschil stilaan ook daar groter en groter.

Probeer het maar eens... Twee duidelijk verschillende browsers zijn geen luxe, het is een oplossing voor heel veel kleine moeilijkheden.

Zoals je weet is morgen voor mij een extreem drukke dag... Dus niet schrikken als er geen Blog zou zijn...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: