zondag, maart 10, 2013

Tombe la neige...

English: Garden under the snow. Français : Jar...
English: Garden under the snow. Français : Jardin sous la neige. (Photo credit: Wikipedia)
10 maart en 't sneeuwt ! En ze beloven ons nog van dat voor morgen, overmorgen en woensdag... Dan zijn we bijna half maart, genietend van de opwarming van de aarde in de sneeuw.
Geef toe, het is voor Jan modaal niet makkelijk om een beeld te krijgen van wat die globale opwarming nu eigenlijk is. Natuurlijk, die mannen kijken naar het klimaat, en wij naar het weer... Het klimaat dat is een soort gemiddelde, en het weer, dat is het sein om een dikke pullover aan te trekken of net voor het eerst je korte broek uit te halen.
Dat gemiddelde, dat registreer je als Jan met de Pet niet, je leeft immers dag bij dag...
En wellicht is dat net de moeilijkheid om iedereen bewust en alert te maken over dat wijzigend klimaat. Toch moeten we ons zorgen maken !

Het gaat immers niet alleen over een stijging van gemiddelde temperatuur, zelfs niet over de stijging van de zeespiegel... Het gaat hem er over, dat hele gebieden van de aarde, door die verschuiving van enkele graden, plots gaan evolueren tot gebieden waar geen landbouw meer mogelijk is...

Misschien vind je ook dat de Ver-Van-Mijn-Bed-Show, maar dan ben je verkeerd !
Denk je eens in wat er zal gebeuren als een gebied met meer dan 100.000.000 mensen plots geen voedsel meer kan produceren, geen voeding meer heeft... Dan krijg je de grootste volksverhuizing uit de geschiedenis. Daar zal geen (De) Block voorleggen meer helpen ! Zo'n massa kun je niet tegenhouden. Die overstromen je gewoon, en ze zullen uit noodzaak eerst en vooral eten nemen waar ze het nemen kunnen.
Maar hoe gek het ook klinkt, het is in werkelijkheid nog erger. Deze gebieden, die nu allemaal behoren tot de "derde wereld", hebben nu al amper genoeg te eten, maar produceren noodgedwongen heel wat goederen (ook voedsel !!!!) voor ons gemak en ons gebruik. Ook dat zal dus al weggevallen zijn.

Met andere woorden, we evolueren naar een honger-oorlog !
Onze geschiedenisboeken zullen later wellicht veel meer aandacht geven aan deze massale volksverhuizingen, dan wat je nu leest over Attila en zijn Hunnen ! (Van de Hunnen spaar ons Heer! wordt dan wellicht: Van de Afrikanen, spaar ons Heer !)
Ik ben geen pessimist, maar je zult eens zien hoe vlug het laagje vernis dat we beschaving noemen, kan verdwijnen als je honger hebt !

Dus, als we niet willen overspoeld worden door een zee van hongerende mensen, gaan we nu zware maatregelen moeten nemen om de opwarming tegen te gaan of op zijn minst niet meer te laten verder evolueren.

Neem dan de duizenden vierkante kilometers land die zullen verdwijnen door de stijging van de zeespiegel er nog eens bij... en je komt aan een echt doemscenario !
Als het hier overspoeld wordt met hongerige inwijkelingen, dan zullen we ze op een of andere manier moeten huisvesten (willen of niet), we zullen met andere woorden steeds minder grond over hebben om steeds meer mensen te voeden, en bovendien krijgen wij hier met steeds koudere winters te maken...
Isoleren, passieve huizen worden echt geen luxe ! (Ook al omdat we daardoor minder vervuilen, minder snel naar de ramp groeien)

Geloof je me niet ?
Je zit op internet, ga zelf maar eens wat grasduinen over dit onderwerp...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: