zondag, maart 24, 2013

60914 bladzijden

VIP
VIP (Photo credits: www.mydoorsign.com)
't Is niet te geloven ! Als ik wil beginnen schrijvelen, dan staat daar naast het "startknopje" vermeldt dat er reeds 60.914 bladzijden (vermoedelijk A4) beklad zijn met blogs of met gedeelten van blogs. Gedeelten, want ik begin iedere dag op een virtueel vers blad, en som zal er allicht op de laatste bladzijde maar enkele woorden staan op die of gene dag.

Maar zelfs al deel je dat door twee, dan zijn dat nog steeds 30.457 pagina's geblogger van uwen dienaar.

Geen wonder dat ik soms eventjes zit te denken: "Heb ik daarover al niet een keer iets geschreven?"... Wellicht soms al meerdere keren ! Neem nu de politiekers, die heb ik al veel te veel eer aan gedaan, maar ja, die kleuters doen ook zo heerlijk stom hé ????

Dat er vandaag überhaupt een blog is, dat ligt aan ons prachtige voorjaar. Normaliter zou ik nu met mijne gade aan het rondkuieren zijn op de rommelmarkt in de Florahallen te Aalst... Maar het heerlijke lenteweer noopt ons thuis te blijven en ons te vermeien met sneeuw ruimen op de stoep.

Op de radio melden ze dan dat er al verscheidene ongevallen zijn gebeurd door gladde wegen, en wat doe je dan? Thuisblijven, bloggen en vloeken op dat str...weer.
Oh ja, over wegen gesproken... Toen ik vrijdag naar de academie ben gereden, heb ik vastgesteld dat het parcours van de verschillende wielerkoersen in onze streek al duidelijk afgebakend zijn, en duidelijk te herkennen ! Je hoeft alleen naar de weg te kijken, waar de putten recent (duidelijk aan de nog nieuwe pikzwarte kleur) opgevuld werden met koude asfalt, waar je in plaats van een diepe val in de put, nu hoog op de toppen der nieuwe heuvels knotst, daar zal een der koersen eerstdaags voorbijkomen... Als ze het parcours niet moeten verleggen voor de sneeuw... Maar dat verleggen, zelfs het volledig schrappen van deze koersen deren geen mens, immers, de VIP-festiviteiten blijven bestaan !!! Je kunt nu je heerlijke viergangenmenu in de luxueuze geïsoleerde tent op de heerlijke heuvels van de Vlaamse Ardennen gaan nutten, en bij het buitengaan genieten van de normale stilte van de natuur in onze contreien, zonder het gejoel van de massa wielergekken te moeten doorstaan...

In plaats van de Ronde van Vlaanderen, geniet je dan van de Ronde der Stilte, en geef toe, dat is een aantrekkelijk alternatief. Bovendien moet je ook eens denken aan al die arme seingevers en politiemensjes, die anders en weer en ontij aan iedere hoek van iedere straat en ieder weggetje staan te verkleumen om u, achteloze weggebruiker te wijzen op uw verantwoordelijkheden ten opzichte van de fietsrijdende meute dikbetaalde sportmensen...

Het enige wat mij echt spijt, dat is dat dan ook de koers van de lady's niet doorgaat... En ik moet eerlijk zeggen, dat doet me wat !
Het is immers een zielsverheffend gezicht, al die mooie afgetrainde vrouwenlichamen in flitsende en blitse trainingspakjes gehuld, het gezichtje beschermd met dikke lagen poeder en rouge te zien voorbij showen... (De mannen geven de indruk te sjouwen, de dametjes showen - Het klinkt hetzelfde, maar het een is veel lieflijker, veel mooier dan het andere...)

Dat heeft ook zijn invloed op de begeleidende trainers en soigneurs ! Ik schreef het al eerder, bij de mannen moet de renner die bijstand krijgt zichzelf aan de rijdende wagen vasthouden, bij de meisjes houdt de trainer haar op snelheid met zijn hand op het blitse kontje van de freule... (Ik wou dat ik trainer was)

En toch, deze dametjes, deze zielsverheffende nimfen, worden gekoeioneerd door pers en TV... Uit jaloersheid, uit broodnijd verbieden de mannen dat de dames ooit het TV-scherm mogen vullen ! Ze weten immers goed genoeg, één vrouwenkoers uitzenden, en ze komen nooit meer in beeld ! Weg lucratieve publiciteitscontracten, weg dikke maandwedden...

En zo blijft, ook voor ons, smachtende fans van de wielrijdende juffen, alleen een keer op het jaar het zicht op één koers... De Ronde van Vlaanderen voor dames, die hier aan mijn deur voorbij komt gedurende vele heerlijke minuten... (De heren vliegen hier, met een veel grotere bende ongeregeld gespuis voorbij in enkele seconden, maar de dames bieden ons meer dan een kwartier, ja, zelfs bijna een half uur zicht op hun mooie beenwerk...).

Ik  ga stoppen, of mijn oudste zus denkt voorwaar dat ik op mijn oude dag nog de kolder in de kop heb gekregen...

tot de volgende, hopelijk in beter weer ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: