zondag, februari 03, 2013

Gezocht: dinosaurussen

Nee, niet voor mij, voor Els, onze eigen peuterjuf... "Opa, als jullie naar de rommelmarkt gaan, wil je dan eens uitkijken naar een grote zak dino's?"  Ik heb nog wat uitleg gevraagd: "Geen boerderij dieren en zo?" (Daar heb ik nog een hele doos van staan, die ik met veel liefde zou willen kwijtspelen), maar neen, het moeten zo nodig dinosaurussen zijn.

Waarschijnlijk gaan ze de peuters nu moeilijke latijnse namen aanleren, voor al die soorten voorhistorische sauriërs. In een heel ver verleden heeft Bart van ons nog een echte mammoetentand (een kies, geen slagtand) gekregen, maar ja, die beestjes komen al een heel eind later dan de dino's...

(Echt, Els, zou je niet willen overschakelen naar boerderijdieren???)

Die dino's zijn ooit een hype geworden, dank zij de films van Steven Spielberg: "Jurassic Park"... Toen kreeg je van die voorhistorische beesten bij wijze van spreken, op je boterham gesmeerd, ze zaten onder meer op je favoriete pot choco... Deze rage heeft wel enkele jaartjes de kinderen verleid tot het houden van hele dino-boerderijen. Zelfs puzzels in de vorm van een dino verkocht men. Ik kreeg er ooit eentje in metaal in cadeau. Die is niet geschikt voor kleuters, want die weegt wel een paar kilo...

Maar nu lijkt die hype weer weg... Wellicht voelt Juf Els zich dus geroepen om weer de dino's te voorschijn te toveren... Weet ze wel welke gevolgen dit allemaal zal hebben ????

Ik zie het zo voor me: Kleine Toon en kleine Daan, lieve Emma en zoete Trees bestormen hun lieve opa's en zoete Oma's met de vraag naar dinosaurussen. Laten we veronderstellen dat ze dat moeilijke woord weten over te brengen aan opa die al een beetje hardhorig aan het worden is... De gevolgen zijn niet te schatten !!!
Opa en oma naar de zolder, daar in de verste hoek, waar je niet rechtop kunt staan, daar liggen nog enkele dozen met spellen van toen de mama's en papa's van nu nog kind waren, en als er nog dino's zijn, dan moeten ze daar bij liggen.
Na een tijdje komt opa dan beneden met een doos, een beetje amechtig van het zoeken in die dozen vol stof, en van het trappenlopen... De kleine uk duikt de doos in... "Mis !" Opa, ik moet geen koeien en schaapjes, ik moet dinosaurus Rex hebben..."

djudedju

Gisteren op de opendeur van de academie, was er verschrikkelijk veel volk. Misschien ben ik te zien geweest op TV Oost (kunnen wij hier niet zien), want ik ben langdurig gefilmd terwijl ik ik een hondenbeestje aan het boetseren was... Een pup om precies te zijn... Niet dat ik plots beestjes ga beginnen maken, maar het was een geschikt iets om het werken met papierklei uit te testen. Ik kan je papierklei aan bevelen ! Je kunt er heel wat dingen mee doen, die je met gewone klei niet kunt.

Anny was mee gekomen, en we hebben ons grandioos geamuseerd... Kris (Chris ?) was er ook, en die kan soms aardig uit de hoek komen. Op een of andere manier klikt het tussen de twee baarden van de Keramiek, en dan krijg je vuurwerk van grappen en grappige opmerkingen. Dat er vreemde mensen bij stonden, dat kan ons echt niet deren. We kwetsen niemand, we vertellen niets wat niet mag gehoord worden, dus who cares ?

En ik heb gisteren gelogen in mijn voorspelling over de Opendeurdag... Er was wel bier in de bar: Blond van Ename (Roman), en lekkere pint gebrouwen in mijn buurt...

Tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: