vrijdag, december 14, 2012

Eén week voor ...

Brahma
Brahma (Photo credit: Roel Wijnants)
het begin van de winter
of voor het einde van de wereld ?

Ik las dat NASA een groot object heeft bespeurd dat regelrecht naar ons komt toe gevlogen...
Het is niet zeker dat het ons op 21 december bereiken zal.
Ze houden het in de gaten.
Dat is wellicht ook de oplossing, als ze het in de gaten houden, kan het niet op de aarde botsen. (even nadenken !!!)

Ach, blijkbaar is er hier en daar toch echt paniek over deze voorspelling.  Natuurlijk hebben de doemdenkers gelijk ! Stel dat zo'n groot object - boem- op ons valt, dan staan we zelfs aan de hemelpoort ook al in de file !
Je mag er niet op denken!

Ik zie Sint Pieter al panikeren bij die grote toeloop. Alras komen er enkele andere apostels om hem bij te staan, en de massa netjes in rijen te zetten, naar leeftijd en in alfaomegatische orde. (In de hemel is Alfa en Omega !)

Zouden er aparte ingangen zijn volgens het geloof ? Alleen de Christenen bij Sint Pieter aub, de Moslims bij Mohammed aan schuiven, de Hindoe's bij Kali, de Boeddhisten bij Boeddha, de Shintoïsten bij weet ik veel en de Getuigen van Jehovah daar helemaal rechts, want die ambeteren anders altijd de anderen.

De Hemel voor de Christenen, dat is die daar, met die engelkoren, daar zitten de Moslims, bij al die jonge maagden, en de Hindoe's, daar bij Ganesha met zijn olifantenkop.

Pas op, die brede snelweg niet nemen, want dat is de weg naar de Hel. Je moet echt dat klein wegeltje steil bergop gelegd in slechte kasseien nemen, de makkelijke weg gaat naar de verdoemenis.

Zie je die grote vlakte daar, midden tussen al de verschillende hemels ? Dat is het slagveld, waar de Goden proberen elkaar uit te roeien, als ze weer eens een leger volk bij elkaar krijgen.  Zo zijn de oude goden van de Kelten en de Germanen, de Grieken en de Romeinen indertijd verslagen door de Christenen, en ze moeten nu telkens meevechten voor de Christenheid. Ook al menen ze dat niet echt, ze zijn nu huurling, en wiens brood men eet...

Brood, jawel, want dat van die rijstpap met gouden lepeltjes, dat mag je vergeten, rijst gaat allemaal naar de Aziatische godenrijken... Je kunt hooguit eens wat rijst vinden bij een of andere bekeerde Chinees, die nu een restaurant opende in de hemel der Christenen.

De Christenen hebben het niet makkelijk in deze veldslagen. Dat komt door hun bewapening. Een of andere oen heeft in de Heilige teksten vermeld dat de zwaarden moesten worden omgesmeed in ploegscharen... En handig is dat niet als slagwapen.

God, wat zit ik ik nu weer allemaal bij elkaar te fantaseren? Wagner zou hier wellicht meteen inspiratie vinden voor een nieuwe Ring...

Maar ergens meen ik dat wel... Ergens meen ik, uit een diepe overtuiging, dat een ieder zalig kan worden in zijn geloof... Omdat ik ook meen dat een God er niet wakker van ligt hoe we hem noemen of hoe we hem dienen. Als er een God is, dan ligt hij waarschijnlijk niet echt wakker van ons, die kleine ambetante wezentjes op dat kleine bolletje daar helemaal rechts onderaan in het grote heelal... Ik denk dat heel wat van wat wij God toedichten in feite bedoelt is om onszelf als soort te verheerlijken... En geef toe, als we de werken van onze soort bekijken, dan is heel wat bij waar we niet fier moeten op zijn...

De wereld zal ooit wel vergaan, als de zon in zijn eindfase treedt en opzwelt tot een reuze grote hete ballon, zullen we met de aarde mee gewoon opbranden... Maar onze wereld, de mensenwereld kan dan al heel lang weg en vergeten zijn... We zijn druk bezig onszelf kapot te maken...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: