zondag, november 04, 2012

maïsmuur

Gemündener Maar
Gemündener Maar (Photo credit: Wikipedia)
Voor mijn deur is het zicht op de wereld drastisch veranderd. Waar tot voor kort een grote groene muur van maïs stond, staat nu een grote gele muur van maïs...  De maïs staat er nog, maar ziet er dood en verdord uit.
Zo lang heb ik nog nooit "plezier" gehad van die verdomde maïs. Ik begin te vermoeden dat de boer in kwestie, gezien de lage prijs van de maïs en de hoge prijs van de brandstoffen, besloten heeft het maar zo te laten.
Dan zit ik hier voor eeuwig en drie dagen te kijken op die muur.
Weg mijn mooie zicht op de Vlaamse Ardennen.

Maar het is niet alleen hier dat ik nog steeds de maïs zie staan. Ofwel is het inderdaad zo dat het moeite van het oogsten niet meer loont, of ze komen nog, maar dan véél later dan anders.

Het is zeker geen mooi zicht, die okergele muur.
Nu ja, het is in ieder geval een paradijs voor de ratten... Ratten vinden maïs heerlijk, ze stoeien in de planten, rennen langs de stengel omhoog, en zitten dan te vreten van de dikke kolven.
Als ze de maïs oogsten, dan zitten honderden ratten opeens zonder eten, en zoeken ze wanhopig waar mijn kippenhok staat.

Zelfs nu al, zijn er die vluchten voor de oogst, wellicht om de beste plaatsen te hebben, en die vreten nu vergift bij hopen. Nu en dan vind je dan een dode rat... Ik hou ze bij, voor Oostende, voor het Bal du rat mort...

Wellicht heb je al gezien dat ik regelmatig deze blog opsier met een foto. Deze foto komt bijna altijd van Zemanta, een hebbedingetje dat je kunt installeren om je blog of je mails op te sieren met foto's. Dat ding is eigenlijk Engelstalig, en daar zie ik dan gekke dingen gebeuren. Als ik het woordje heel gebruik, dan krijg ik foto's van de gemeente Heel.  Waar dat dan weer ligt is voor mij een vraag, maar ik heb een vermoeden dat het wel eens in Nederland  zou kunnen zijn.

Zo zie ik regelmatig ook afbeeldingen van het woordje maar... Dat zijn dan meren in voorhistorische kraters van dode vulkanen in Duitsland.

Je kunt je daar aan ergeren, of je kunt er mee lachen. Soms heb ik lust om deze prentjes eens te benutten, en af te wachten of er reactie komt. Maar de ervaring heeft me geleerd dat de mens heel veel leest zonder te reageren op tekst, laat staan op de illustraties.

Maar (vulkaanmeer) je zou natuurlijk het ook eens kunnen bekijken als een gek woordspelletje. Dat zou heel (gemeente) leuk kunnen zijn.

Maar ik zit hier maar virtueel papier vol te kladden met onzin. Ik ga stoppen, en ga naar de rommelmarkt in Lochristi...
Tot de volgende?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: