dinsdag, november 13, 2012

Chrome

Zonet gelezen: Google Chrome is in een jaar 26 % sneller...
... en ik heb dat niet gemerkt.
Ik heb een tamelijk recente PC, en dat werkt behoorlijk snel, en mijn Chrome webbrowser werkt ook snel. Ik heb wel gemerkt dat het sneller gaat dan met Firefox, wat nochtans ook geen slechte browser heet te zijn.

Ik moet zeggen, ik ben nogal een fan van Google. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan, maar voor wat ik wil doen en doe, lijkt me dat allemaal niet van zoveel belang. Ik ben tevreden met wat ik heb. Dat er publicitaire boodschappen staan aan de zijkant, daar heb ik echt geen last van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet eens bewust zie. Ik bekijk die dingen nooit. Dus kunnen ze me ook moeilijk hinderen. Het schijnt dat je die reclame zelfs op een of andere manier zoudt kunnen verbergen, maar vermits ik ze toch niet bekijk...

Ik heb het al gezegd, er is ook in de computerwereld, geen enkel ideaal systeem. Je moet voor jezelf uitmaken wat voor jou het beste is. Ik, voor mij, hou van de dingen die gratis ter beschikking staan, en goed zijn. Je kunt uiteraard ook mindere programma's vinden bij die gratis dingen, maar vergis je niet, ook bij de betalende programma's zitten er veel waar er ambetantigheden in zitten !

Betalen is helemaal geen waarborg op kwaliteit, het omgekeerde ook niet. Het is dus precies zoals ik stel: je moet zoeken naar het systeem dat voor u voldoet. En, het moet mij van het hart, als je moet gaan zoeken bij dure koopprogramma's, dan wordt het opbouwen van een systeem die voor jezelf voldoet, een dure zaak. Met mijn gratis systemen, kan ik in alle rust sorteren, en hersorteren... Het kost me niets buiten wat tijd voor installatie en weer wegdoen.

Ik heb een voor mijn doen volmaakt systeem, maar het kan best zijn dat het voor jou helemaal niet voldoet...

Wat die snelheid betreft, die doet er inderdaad iets toe! Onlangs zat ik eens te werken op een oude computer, en ik ergerde me blauw en zwart op het feit dat ik telkens met wachttijden zat tussen verschillende acties.

Een computer heeft mede als bedoeling dat je snel kunt werken, en als je dan telkens moet wachten op de machine, dan is dat verschrikkelijk vervelend. Zeker als je dat niet gewoon bent.

Ik krijg nogal veel mailtjes, veelal met heel mooie PPS - voorstellingen, en sommigen zijn dan in een bestand die slechts heel langzaam werkt... Geef toe, dan zit je je op te jagen. Idioot eigenlijk, want eigenlijk is zo'n pps-je gewoon een ding die bedoeld is om leuk te zijn, om je te plezieren... en je zit je op te jagen omdat je even moet wachten op de pret.

Soms zal die vertraging liggen aan het feit dat ik dat pps-je krijg van een PC die werkt met een ander Operating System dan het mijne, en moet de mijne het programma "vertalen" naar zijn systeem. Ik hoor dat dit ook het geval is met zaken die ik doorstuur naar anderen.
Daaruit blijkt eens te meer dat geen enkel systeem volmaakt is.

We zouden dat niet hebben, als we allemaal met hetzelfde systeem werkten, maar het feit dat er verschillende systemen bestaan, is een waarborg op snelle verbeteringen. De concurrentie dwingt de makers om steeds beter te zijn.

Dat ik een buitenbeentje ben, met mijn Linux, is dus eigenlijk goed voor uw systeem ook..

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: