vrijdag, november 23, 2012

Afval bestaat niet...

Dat is pas verheugend nieuws !
En dan nog wel gebracht door de vuilnis-ophaal-wagen !

Als het geen afval is, en zij zitten op de goede plaats om het te weten, dan is het een waardevol goed die we iedere week voor onze deur zetten ! En dan moeten we nog betalen omdat ze hier hun zakken (lees vrachtwagen)  komen vullen !

Nee, alle gekheid op een stokje...
De vervuiling, de global warming...

Een paar maand terug kon ik hier de verheugende mededeling doen dat de opwarming blijkbaar was stilgevallen (Britse geleerden, weet je nog ?), en vandaag lees ik dat we voor het einde van deze eeuw een opwarming zullen hebben van 3 à 5 graden Celsius...

Dit zou meteen betekenen dat het zeewater zo'n 7 à 8 meter zou stijgen, Steden zoals Gent en Amsterdam worden dan pretparken voor de vissen. En ik op mijne berg wordt hier miljonair.
Stel je het eventjes voor... Zowat de helft van Vlaanderen en een nog veel groter stuk van Nederland zouden onder water verdwijnen.
Wellicht zouden er overstromingsslachtoffers zijn, maar de grote massa van de mensen uit de overstroomde gebieden zou wellicht hebben en houden opladen en hun hei zoeken in hoger gelegen gebieden. Deze gebieden worden op die manier overladen met mensen, met een stijgend tekort aan voedsel (heel veel van de vruchtbare gronden op deze Aarde ligt in de gebieden aan de zee, de lage gronden, gevormd uit het slib van de bergen (rivieren zoals o.a. de Nijl) en het slib uit de zee bij vorige overstromingen.

Bovendien zou het klimaat hierdoor helemaal veranderen. Het is niet zo dat wij dan hier ons zelfde klimaat houden met alleen enkele graden meer warmte ! Hele gebieden van de aarde zouden extreme droogte kennen en andere zouden veel meer regen krijgen.


1 opmerking:

Henk zei

Een somber stukje, maar helaas wel reëel!

Gr.voor jou en Anny