donderdag, augustus 16, 2012

En dan mag een mens niet vloeken...

Zoo de GranbyZoo de Granby (Photo credit: meantux) (Als gieren zitten wachten om de lijken leeg te pikken...)


De hooggeëerde dames en heren politici hebben weer eens het lijstje met al hun mandaten moeten bekend maken. Alhoewel het van moeten is, heeft een slordige 200 van die vroede dames en heren dat "vergeten"... Wellicht om de privacy te beschermen van zichzelf ????

Maar in ieder geval blijkt dat de Belgische politici gemiddeld 6.5 mandaten hebben naast hun parlementaire ambt. Nochtans is een ambt van parlementair al héél goed betaald ! En zeker als je ook nog een ministerjobje er bij kunt tellen. En toch vinden ze dat nog niet genoeg en gaan ze bijklussen.
Een recht die aan heel wat mensen vierkant geweigerd wordt. Zieken en werklozen mogen dat alvast niet, tenzij het gaat om onbezoldigd vrijwilligerswerk, en daar horen die mandaten der politici echt niet bij... Voor niets gaat de zon op, politici zijn veel belangrijker dan de zon.
Zij staan alleen op als het geld, veel geld opbrengt... of macht, en liefst alletwee.

Natuurlijk zijn al die bijkomende mandaten niet van aard dat het volwaardige dagtaken zijn, maar toch... Is hier de reden te vinden dat het parlementaire zitje meer leeg dan bezet is? Is hier de reden te vinden van het grote absenteïsme van de politici ? En is hier de reden te vinden van het feit dat je politici in het parlement
- hun krant of tijdschrift ziet lezen
- kruiswoordraadsels ziet invullen
- porno ziet bekijken
- ziet telefoneren of sms-en
- ziet babbelen met hun buur (als die aanwezig is)
- ziet gapen
- ziet slapen
- zichzelf ziet zitten krabben (de gelijkenis met beelden uit "De Zoo" is hier wellicht toeval????) (Ik overdrijf niet, op de beelden die je regelmatig kunt vinden bij je mailtjes zie je ergere dingen!)

Oh ja, er zijn er ook een paar die werken. Die houden dan een tussenkomst, een bevlogen spreekbeurt voor een haast lege zaal. De voorzitter houdt die meute van een tiental mannen/vrouwen ondertussen in bedwang, zodat de spreker, ondanks het gehalte van zijn redenaarskunst, toch zijn zegje kan doen...
Verheffende beelden om het thuisfront er van te overtuigen dat "hun" politicus toch wel zijn "werk" doet zeker...
djudedju

De parlementaire logica houdt in dat wat ze daar staan te broebelen geen enkel belang heeft. De 5 aanwezige medeleden van de regeringspartijen juichen, en de vijf aanwezige leden van de oppositie keuren het af met boe-geroep.

Als er echt genieën bij zitten, dan houden zij het parlementaire werk (???) op door te filibusteren. Filibusteren is een techniek waarbij de oppositie hun tussenkomst eindeloos lang rekt, met volkomen zinloos gebrabbel. Dat zinloze valt niet echt op, anders spreken die vroede lieden politici ook al niet zinnig, maar nu rekken ze hun zinloze gebrabbel eindeloos.  Dat is is dus een politieke manier om een zitstaking te houden.

Weet je wat?
Ik snap niet dat ons landje er al bij al nog zo goed bij staat.
Politici willen het splitsen, verdelen, lijmen, bijeenhouden, scheuren en toch werkt het nog steeds !
Als kind haalde ik soms wel eens een speelgoedautootje uit elkaar, maar dat deed ik echt, het bleef niet bij gepalaver... en het was definitief stuk. Klaar voor de vuilnisemmer.

Soms ben ik nog blij dat de politici nooit echt doen wat ze zeggen.
Anders bestonden we al lang niet meer

djudedju


toit de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: