dinsdag, augustus 14, 2012

do you tube ?

Nederlands: 'Slak met muzikaal spoor': bronzen...Nederlands: 'Slak met muzikaal spoor': bronzen kunstwerk door de kunstenaar Paul Amey (niet de gelijknamige triatlonloper maar de kunstenaar!). (Photo credit: Wikipedia)



Ik heb de laatste dagen YouTube ontdekt... Niet dat ik het niet kende, maar nu ben ik er eens op gebleven, heb een reeks filmpjes aangeduid die nu makkelijk terug aan te klikken zijn, en heb hier en daar wat nieuwe en bijkomende mogelijkheden "ontdekt" van heel deze bibliotheek van filmpjes.

Het is een héle wereld...
Er komt eigenlijk geen einde aan. Natuurlijk zitten er massa's dingen bij die mijn geen fluit interesseren, maar je vind er zeker ook jouw ding op ! Ik heb wat zitten zoeken op boetseren en schilderen, en heb nu hele reeksen om te bekijken. Ik heb er al een hele reeks bekeken, en heb er nog veel meer te gaan. Eigenlijk kun je bij manier van spreken heel wat technieken leren vanuit je luie zetel. Heerlijk vind ik dat !
Maar er is meer!
Zoals je door het bekijken van de werken van anderen heel wat inspiratie kunt opdoen, kun je dat ook door het bekijken van al die werken. Ik heb verschrikkelijk goede souvenirs aan het bezoek van Middelheim bij Antwerpen, waar we - lang geleden- een hele dag rondwandelden tussen de beelden. Ik kan nog regelmatig zitten kijken in het boek dat ik bij dat bezoek kocht, en het bezoek als het ware herbeleven.
Ook bezoeken aan musea zijn voor mij een bad van inspiratie !
En het mag gek klinken, maar soms krijg ik ideeën voor een beeld, door het bekijken van een schilderij en omgekeerd. Ik kopieer nooit. Ik verwerk ideeën op mijn manier. Nee, ik heb niet de pretentie om te denken dat ik het beter kan dan die of die kunstenaar, maar ik geef er mijn eigen kijk op.

YouTube is voor mij dan ook een bron van inspiratie.
Maar ook een ideaal tijdverdrijf !
Iedereen zal al wel eens hebben zitten lachen bij het zien van de vele gekke filmpjes die je soms krijgt via mail van een of andere goede vriend. Welnu, de meeste van die filmpjes komen ook van YouTube... Dus als je humor inklikt, kun je hele dagen gekke dingen bekijken. Goed voor als je eens in een dipje zit, ben je er zo weer bovenop !

Maar er zitten ook prachtige dingen op, en leerrijke... Kortom, de hele wereld lijkt plots aan je voeten te liggen.

Ik moet me inhouden om nu niet plots massaal filmpjes te gaan doormailen of op Facebook te plaatsen, maar eigenlijk vind ik dat we niet mogen overdrijven met het middel mail... Ik krijg nu al dagelijks gemiddeld zo'n honderd mailtjes... En dat is eigenlijk genoeg. Vooral omdat er heel wat dingen bij zitten die eigelijk thuishoren in de reclame-wereld. En ik ben echt niet iedere dag geïnteresseerd in de plaats waar ik goedkoopst spaghetti kan gaan eten... Dus Groupon is voor mij ook al een beetje op het randje van Spam.

Maar ik ben alles bij alles een computerverslaafd manneke... Ik zou mijn kwampjoeter niet kunnen missen ! Het is voor mij, die minder mobiel ben, de wereld die opengaat. Vroeger gingen we met de rugzak door de Highlands of door Haut-Auvergne trekken, en genieten van die prachtige landschappen... Nu bekijk ik deze en andere landschappen en steden via mijn computerscherm.

Niet hetzelfde ? Nee, natuurlijk niet ! Maar zelf kan ik het niet meer, en dit is voor mij een wonderbaar alternatief !

Trouwens, als jij bij de anderen hoort, bij diegenen die wel nog kunnen op stap gaan, die wel nog kunnen reizen en stappen, dan ook is je computer een heel degelijk middel om je reis voor te bereiden, om je keuze te bepalen... en om al vooraf een beetje te snuiven van de vakantiesfeer...

Mijn wereld is niet meer beperkt tot mijn onmiddellijke omgeving, nee, ik heb een raam op heel de wereld !

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: