zondag, juli 01, 2012

Zonnig bewolkt

English: A red and yellow Daylily. Daylilies f...English: A red and yellow Daylily. Daylilies fall into the Hemerocallis genus plants. This color combination is generally called a Red Magic lily. Français : Une fleur d'hémérocalle rouge et jaune. (Photo credit: Wikipedia)
Het weer is goed, vijf minuten zon, vijf minuten bewolkt, een fris windje, en toch niet koud... Heerlijk, precies zoals het moet zijn. (Sorry voor de zonnekloppers)
We zijn vandaag naar Deinze naar de rommelmarkt geweest, en alles is goed verlopen.
Gisterennamiddag en avond op de babyborrel gezeten, een paar mensen terug gezien die ik al heel lang niet meer gezien had, en zelfs een collega en zijn eega, en dus: heerlijk babbelen.

In het terugkeren van de babyborrel zaten we plots in een van die plaatselijke buien... Buien ? Water gieten! en een paar uur aan een stuk. (Misschien iets langer voor ons omdat wij misschien uit de verkeerde (?) richting kwamen?

Maar de eerste daglelies beginnen te bloeien. Overal zie ik ze al lang staan, maar hier boven op de berg hebben we altijd wat retard... Maar het wordt een zee van bloemen ! De knoppen staan er massaal, en je begint al de kleur te zien. Op een plaats staat al een hele mooie donker bordeau met geel te bloeien... Mooi !

Iedere dag ga ik kijken... Bloeien ze nog niet ?... Ik vind Hemerocallis ofte daglelies heerlijk mooie bloemen. Natuurlijk staan de bloemen maar één dag open, maar er staan zoveel knoppen op, dat de bloeitijd toch heerlijk lang duurt. Ik heb heel wat kleuren en variëteiten staan, maar er zijn er nog veel meer ! Het jammere is dat er bij zijn die heel duur verkocht worden... Blijkbaar is het een plant die heel makkelijk te kruisen is, want alleen daardoor kunnen er zo veel soorten zijn. Ik heb er al een paar geruild, en een deel gekocht, als ze normale prijzen hadden... Want ik vind die heel dure prijzen een beetje absurd.
Ik heb een fotootje gevonden van een mooie daglelie, zodat je weet waarover ik bezig ben.  Je moet echt eens googlen naar Hemerocallis, en dan op afbeeldingen... Je glooft je ogen niet hoeveel soorten er zijn !

Het zijn makkelijke en sterke planten, en de meeste kweken behoorlijk snel bij (Vandaar dat ik die dure prijzen niet begrijp).

Ik ga stoppen, het is tijd om te eten...
tot de volgende ?



Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: