zaterdag, juli 07, 2012

Handweven

English: Cropped screenshot of Marilyn Monroe ...English: Cropped screenshot of Marilyn Monroe in the trailer for the film The Prince and the Showgirl (Photo credit: Wikipedia)

Vandaag weer een boekje gevonden voor Bart, over handweven...
Ik wist niet eens dat je handen kunt weven.
Maar het lijkt me wel wat... Een tapijt met allemaal omhoog gestoken vingertjes, die onder het stappen je voeten een deugddoende massage geven. Oosterse handjes voor een shiatsu-behandeling, maar opletten dat het geen ninjavingers zijn, want daar kom je niet levend af.
Boerenvingers geven een tapijt met dikke wat stompe vingers, en jufferhandjes zijn niet om met blote voeten op te lopen, de nagels zijn te lang en te scherp. Ze zouden wel ideaal kunnen zijn om je modderige laarzen afgekuist te krijgen, ware het niet dat juffertjes hun handen verstoppen bij het zien van vuil werk.

Met andere woorden, je hebt eigenlijk een hele hoop handgeweven tapijtjes nodig om te voldoen aan alle wensen. Ik persoonlijk zou wel eens een handgeweven tapijtje willen met Geishahandjes... voor een sensuele massage.

Negervingers zijn ook heel speciaal, wit aan de binnenzijde en zwart aan de kanderenhand... Kun je mooie schakeringen mee weven.

En meteen denk ik aan het weven van dierenpootjes... Heb je al eens gedacht aan het riante effect van een tapijt van octopussen? Of is het octopi ? En geweven kameleons, die meteen jou kleur aannemen als je er over loopt. krijg je een gevoel van onzichtbaarheid...
Ach, mijn fantasie loopt weer met me weg, maar ik vind het heerlijk om onzin te verkopen. Je moet er wel een heleboel van kunnen verkopen om een cent te verdienen, maar weet je, veelal geef ik het zo maar weg.

Het is geen markt met veel toekomst, maar het is er wel plezant. Ergens is het heel dichte familie van een rommelmarkt. Daar ga je naar toe om rommel te kopen, waar je straks voor moet betalen om het kwijt te raken. En toch zie je er honderden mensen langs de kraampjes kuieren en bieden en afbieden op de meest gekke dingen. Ik zag vandaag een dame met een kindje in een kinderwagen, die aan het afbieden was op een kinderwagen. Ik geef toe, het was een sportmodel en een echt antiek exemplaar, maar je weet, daar stopt het niet mee ! Oude wagens moeten speciaal gekeurd worden, en dan mag je er meestal alleen binnen een beperkte afstand van je woning mee op de baan. Tenzij het een rally betreft voor oldtimer-kinderwagens.

Bovendien zul je vaststellen dat de brandstof voor die dingen ook niet zo handig meer te vinden is. Ze groeien er uit, en wie zet er nu een oldtimer- kinderwagen als sieraad in zijn huiskamer ? Al zou het heel wat handiger zijn dan een oud zitmeubel. Je kunt het veel makkelijker verzetten, daar het wieltjes heeft.

Ooit heeft men echter zitmeubels gemaakt met wieltjes. Maar wegens de kostprijs kregen ze alleen wieltjes aan één kant. Moest je die zetel toch noch half opheffen om ergens heen te rijden. En gevaarlijk ! Als je aan de verkeerde kant ging zitten, dan rolde het ding van onder je zitvlak weg.

Ik, ik heb weer staan dromen bij een schommelstoel... Je weet wel, zo'n ding waar president Kennedy altijd in poseerde voor de weinige foto's zonder Marilyn Monroe ... Maar ik koop het niet.
Die stoelen zijn niet aangepast aan de huidige tijd.
Ik wel. Ik heb immers een bril met variolux glazen, je weet wel, van die glazen die onderaan dienen om heel dicht te kunnen kijken, en bovenaan om heel ver te kunnen kijken. Het tussenliggende gedeelte dient om te leren doorheen te kijken op gevarieerde afstanden.
Je moet daarmee eens op zo'n schommelstoel zitten.
Je wilt heerlijk schommelend naar de TV kijken, maar dan moet je even voortdurend met je hoof op en neer schommelen om scherp te zien.
Maar zelfs zonder die bril is het niet te doen om vanuit een schommelstoel naar de TV tekijken. Ik val val nu al in slaap met al die prachtige programma's die ze bieden. Ze moeten niet beginnen met me ook nog eens te schommelwiegen...

Wat heb ik nu allemaal geschreven?
't Is niet te doen.
Wat gaan de mensen van me denken?
Mijn oudste zus zal weer beschaamd zijn over haar onzinverkopende broer, hoe durf ik dat te doen?
djudedju

tot de volgende (onzin) ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: