woensdag, juli 11, 2012

gedwongen deportatie

Orthodoxe JodenOrthodoxe Joden (Photo credit: Rob Hogeslag)
Ik snap de mensheid niet meer...
Heelder dagen krijg ik hier van alle kanten mailtjes tegen en over die slechte allochtonen die ons, autochtonen schade berokkenen.
En als men er eentje terug naar zijn thuisland stuurt is het ook niet goed.

(Ik heb ook al geschreven over mijn verbazing dat allochtonen helemaal geen slechte allochtoonse eigenschappen hebben als ze goed kunnen voetballen.)

Ik heb niets tegen allochtonen, in tegendeel, het kan uiteindelijk een verrijking zijn van onze eigen maatschappij. En als ik de verdedigers hoor van het laatste slachtoffer van de gedwongen deportatie, dan lijkt plots iedereen het met mij eens.

Wat is er eigenlijk aan de hand?
Het antwoord is heel simpel...
Als het mensen zijn die we goed kennen, die onze taal spreken, met onze kinderen naar school gaan, kortom zich integreerden in de massa, dan zijn het geen vreemden meer.
Dan is het geen vreemde meer die uitgezet wordt, maar een buurjongen.

Eigenlijk zou dat ons moeten doen nadenken.
Eigenlijk zouden wij veel meer inspanningen moeten doen om die mensen te doen integreren in onze maatschappij, meer inspanningen doen om hen te leren kennen... En uiteraard een boodschap aan die allochtonen: Als je hier wilt wonen en op een normale manier functioneren binnen deze maatschappij, dan moet je je hoognodig integreren, de taal leren en spreken, met de mensen praten, je open stellen.

Kortom: bruggen bouwen.

Waarom hebben wij al heel onze geschiedenis een moeilijke relatie met de Joden? Omdat hun verre, verre voorouders Jezus zouden gekruisigd hebben? (In feite waren dat de Romeinen !)? Nee. Omdat ze een andere godsdienst hebben ? Nee. Deze zaken worden wel regelmatig gebruikt als reden, maar de einge echte reden waarom de Joden niet echt geïntegreerd worden in onze maatschappij, is dat zij zich niet integreren. Ze  gaan nogal vaak samen wonen in Joodse wijken, ze vallen op door hun kledij of door hun haardracht, ze eten anders, dus gaan ze ook naar andere eetgelegenheden... Kortom, ze zijn duidelijk een aparte groep.

Ik heb met opzet de godsdienst niet genoemd, omdat in onze wereld godsdienst veel minder een obsessie is geworden dan vroeger.
Of net niet ?
Als we luisteren naar de reacties op de Islam, dan zou je daaraan twijfelen.
Maar als je goed luistert, dan reageert men eigenlijk niet op de godsdienst, maar op de aanhangsels er van. Bijvoorbeeld de Sharia, de wet gebaseerd op de Islam. Wet die eigenlijk niet zoveel scheelt van wat in onze bijbel staat, en die door de meeste moslims ook niet echt meer aanvaard wordt, bekeken wordt als "uit de tijd", net zoals wij dat doen met de Bijbelse strafwetgeving.

De meeste opmerkingen, de meeste racistische opmerkingen, die komen voort uit onbegrip.
Ik loop op de rommelmarkt, en je hoort een groep mensen een taal spreken die je absoluut niet begrijpt. Kijkt men toevallig naar je, en beginnen ze te lachen, dan heb je het gevoel dat ze met u lachen... Of de vrouwen lopen daar heel apart gekleed in van die lange zwarte kleren... markeren zichzelf duidelijk als aparte groep.

Ik ben overtuigd dat die kleren nogal gemakkelijk vergeten zouden worden, mocht men niet die vreemde onbegrijpelijke taal spreken.
Maar zouden wij anders doen?
Denk je, als twee Vlamingen elkaar tegenkomen in Verwegistan, dat ze dan niet meteen onder elkaar in dat onbegrijpelijke Vlaams aan het praten slaan?

En dacht je, dat vroeger, in "de Kongo", de Belgen niet gingen gaan samenwonen in wijken?

Nee, we zijn verkeerd bezig.
En de schuld ligt niet alleen aan de allochtonen.
Ook wij doen geen inspanning om hen beter te leren kennen, om voor hen open te staan.
Zij integreren te weinig, maar door onze houding sluiten wij hen buiten, en maken de integratie veel moeilijker dan ze al is.
Het moet van beide kanten komen.

En zo'n individueel geval, als nu die Parweiz Sangari, bewijst dat... Daar heeft men iemand die wel de moeite deed om Nederlands te leren, die opgenomen was in de groep... Hoe komt dat ? Hij is hier binnengekomen als jongere, alleen, en zijn enige mogelijkheid was de taal leren, zo niet bleef hij alleen. En de groep waarin hij terechtkwam, die stelde dat op prijs, nam hem op, leerde hem kennen, en het werd gewoon een uit de groep...
En één uit de groep plukken, en die deporteren, dat is onaanvaardbaar voor die groep.
Dat is geen vreemde, dat is die jongen die naast je op de schoolbank zat.

Als ik mijn eigen bedenkingen nog eens overloop, dan geef ik ergens toe dat racisme dan ook wellicht bevorderd wordt door de te grote hoeveelheid vreemden die hier op te korte tijd binnen komen... Op die manier is het niet te doen, quasi onmogelijk om werkelijk over te gaan tot integratie. Van beide zijden.

Vreemdelingen zijn voor mij hier welkom, als ze zich integreren, maar om integratie mogelijk te maken moet er tijd en mogelijkheid zijn... dus opteer ik voor een langzamere instroom. Om de tijd te hebben één te worden.
Want als we evolueren naar een maatschappij in groepen, dan komen we er niet ! Dan gaan binnen X aantal jaren de politici een nieuw been hebben om op te knagen, nu niet meer de splitsing Vlaanderen Wallonië en BHV, maar de splitsing van autochtonen en deze van allochtone afkomst ( En wie gaat dat uit elkaar halen? - Misschien hen verplichten een gele halve maan op de vest te naaien??? Waar zagen we eerder zoiets ???)

djudedju
Laten wij maar proberen mens te zijn met de mensen... Dat lijkt me handiger


tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: