dinsdag, juni 12, 2012

SF

Grainy B&W image of supposed UFO, Passoria, Ne...Grainy B&W image of supposed UFO, Passoria, New Jersey Edited version of Image:PurportedUFO NewJersey 1952 07 31.gif. By Bach01. (Photo credit: Wikipedia)

Heel langzaam vorderde de rups over de stengel, op zijn weg naar de top: het blad.
Zou daar, uit dat lelijke beest, ook een vlinder te voorschijn komen?

De astronaut was al een beetje over zijn eerste verrassing heen van een wereld met groen en met leven heen. Hij kuierde langs en door  de van plantenleven bruisende velden heen, en stopte slechts om leven te bekijken... zoals deze rups.

Gek, vlinders had hij nog niet gezien.
Eigenlijk geen ander leven dan deze soort rupsen. Hij keek bedachtzaam om zich heen. Geen kevers, geen vliegen, geen vlinders, geen motten, geen konijnen of honden, geen... alleen rupsen, in velerlei kleuren en vormen. En groen, enorm veel groen, enorm veel plantensoorten... Maar geen bloemen, geen vlinders.

Misschien was er nachtelijk leven, maar dat hadden zijn toestellen dan nog niet kunnen ontdekken laat staan registreren. Ook geen poppen van rupsen. Het leek er op dat de rupsen hier het eindstadium waren in het bestaan van deze beesten.
Bedachtzaam ging hij op zijn knieën zitten om het beestje eens beter te bekijken. De rups had nu het blad bereikt, en net zoals zijn gelijke op de aarde, begon hij het blad aan te vreten. Het ging vlug, en je zag de rups dikker en dikker worden, naargelang het blad kleiner en kleiner werd.

Toen de astronaut dacht dat de rups uit zijn vel zou barsten, hield het beestje op met eten en bleef doodstil, verstijfd zitten. Na een kwartier was de astronaut het moe, en zetten een camera bij de plant, die om het kwartier een foto nam, en die bij beweging enkele beelden na elkaar zou nemen.

s' Anderendaags was de camera en de rups verdwenen.

Op de plant zat nu niet één rups, maar tientallen rupsen, in allerlei kleuren en modellen. De man zocht de bodem af naar sporen van de cameradief, maar kon niets vaststellen.

Geen probleem, met de camera die ingebouwd zat in zijn ruimteschip kon hij de lenzen zo instellen dat hij als het ware vlak bij de plant stond. Hij observeerde de talrijke rupsen, en stelde vast dat nu en dan er blijkbaar eentje "te vol" zat, en verstijfde tot een roerloos wezen. Hij bleef nu binnen in zijn ruimteschip en bleef de camera op dit beeld vasthouden. 's Nachts liet hij een licht schijnen op de plant, en bleef de zaak in de gaten houden. Tot zijn verbijstering verdwenen de rupsen plots, na een hele tijd van schijndood zijn. Plop en weg !

Hij regelde de camera zodat hij heel snel beeld na beeld opnam, en toen er opnieuw een rups verdween, draaide hij de beelden terug, om het dan langzaam beeld voor beeld te bekijken. Maar ondanks de het versnelde filmen, stelde hij alleen het verdwijnen vast...

Hij begon de zaak op alle soorten van manieren te filmen, met infraroodlicht, ultraviolet licht, röntgen, en alle denkbaren soorten licht, en alle soorten energie die hij ter beschikking had.

Plots zag hij het verdwijnen gebeuren ! Met licht op een heel hoge frequentie, heel dicht tegen microgolven, zag hij dat het beest eigenlijk niet verdween, maar gewoon, net als op de aarde, veranderde in een vliegend wezen, maar een wezen die voor de mens niet zichtbaar was...

Hij was verbluft... Hij zag dat er ontelbare van die beestjes rondvlogen... En bij iets langer nadenken, bekeek hij de ruimte waarin hij zat, binnen in het ruimteschip... Alles leek te leven, te vibreren, en de ruimte leek wel vol met het onzichtbare leven. Hij zwaaide met zijn hand door een zwerm van die beestjes, maar ze vlogen gewoon door zijn hand heen.

Wat moest hij doen ? Hij kon toch niet met dit vreemde leven aan boord terug naar de aarde ? Hoe kon hij zijn schip vrij krijgen van die beesten ? Het was toen hij zijn handen op het klavier van zijn computer zette, dat hij plots zag dat er gaten in zijn vingers zaten... Nader onderzoek leerde hem dat ze bezig waren hem levend op te vreten. Maar hoe kon het dat hij niets voelde? Dat hij normaal bleef functioneren?

Twee dagen later vertrok het ruimteschip terug naar de aarde...
Zo op het eerste zicht was er niemand aan boord...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: