dinsdag, mei 22, 2012

Nato

Calligraphic name of Allah in Arabic, Copied f...Calligraphic name of Allah in Arabic, Copied from Public Domain artwork (Photo credit: Wikipedia)




of Navo, ik vergeet altijd weer het onderscheid, maar ik heb het over dat leger...

Nu, de naam doet er eigenlijk niet toe, het is het al dan niet in stand houden van dat leger waar ik het over wil hebben. Velen zeggen dat, na het wegvallen van het communistische gevaar, we dat leger niet meer nodig hebben... Maar is dat wel zo ?

Eerst wil ik stellen dat ik een anti-militarist ben, maar ik ben ook geen idioot. Als er ook maar één is die zich wel bewapent, dan zijn de anderen in gevaar, en dan kun je niet anders dan je veilig stellen, door een militair evenwicht te creëren, hoe waanzinnig dit op zich ook is.

De situatie is zelfs nog erger geworden... In veel gevallen moeten we zelfs niet meer spreken over een eventueel vijandelijk leger, maar hebben we te doen met een sterk terrorisme. Een heel andere soort vijand, op zich nog moeilijker te bestrijden.

Eén van de ergste vormen van "oorlog" die we kennen, is eliminatie-oorlog. Waarbij men een volk, of volkeren, gewoon weg wel uitroeien. Het klassieke voorbeeld is de tweede wereldoorlog, waar het Nazi-Duitsland alles op alles zette om alle Joden uit te roeien. (Niet alleen Joden, ook Roma, Sinti en in iets mindere mate ook alle Slavische volkeren).

Deze verschrikking is iets wat in de generatie voor mij, en in onze generatie nog heel levendig is. Wij zagen het nadien op andere manieren opnieuw bij Hutu/Tutsi, bij Serviërs/ Bosniërs en nog een heel pak volkeren meer. De meeste van deze eliminatie-oorlogen waren wreed, maar niet zo wreed als wat we zagen bij de Holocaust. Het was niet zo massaal, niet zo echt op totale uitroeiing gericht. Maar vandaag de dag zien we wel weer zo'n verschrikkelijke oorlog op ons afkomen, nu in de eerste plaats gericht op Israël en op de Verenigde Staten van Amerika.

Ik heb het over de politieke Islam (niet te verwarren met de Islam als Godsdienst, waar heel wat mensen helemaal niet zo zijn als de politieke Islam). Deze politieke Islam heeft het wel daadwerkelijk over uitroeiing, zonder genade, en door de mengeling met Godsdienst, drijven zij hun mensen zo ver dat ze zichzelf opofferen, want voor zo'n daad verdien je de Hemel... Zelfs in de scholen, waar de politieke Islam het voor het zeggen heeft, wordt dit ingeprent bij kinderen, die opgroeien in deze sfeer van onverzettelijke haat tegenover Israël en USA...
Europa staat ook op het lijstje van vijanden, op plaats drie, na de vernietiging van Joden en Amerikanen.

Door de mengeling met de Godsdienst (Islam) heeft men het ideale middel om de mensen op te jutten tegen de "vijand", meer zelfs, het zijn duivels, het zijn vijanden van Allah, het is "het Kwaad", dus moet het vernietigd worden.

Het is zeer moeilijk om tegen deze dingen op te treden, het is zelfs heel moeilijk om zich er tegen te verdedigen. De daders zijn immers overtuigd dat zij de wil van Allah doen, dus het goede. Daar kun je met logica niet tegen op, dat gaat het zuiver menselijke te boven.

Ergens was het een beetje te verwachten... Wij deden indertijd hetzelfde met hen tijdens de Kruistochten, en vooral door de overheersing die we uitoefenden tijdens het kolonialisme. We hebben deze volkeren uitgebuit, en mishandeld, we beschouwden hen als een minderwaardige soort. Dat ze reageren lijkt dan ook ergens logisch. Dat ze op die manier reageren overstijgt echter de logica, maar oorlog overstijgt altijd de logica.

Het gevaarlijkste in deze strijd is echter de onverzoenlijkheid, en de drang naar eliminering van de vijand. Je vecht niet tegen een land, je vecht tegen een ideologie. En in veel gevallen gaat het helemaal niet over landen, naties, maar over een deel van de inwoners, die een onverzoenlijke haat voelen tegen allen die niet tot hun godsdienst behoren.

De grootste moeilijkheid is wel dat je de Godsdienst op zich niet tot vijand hebt, of moogt maken, want een heleboel Moslims behoren helemaal niet tot de politieke Islam, en hebben deze haatgevoelens en deze drang tot elimineren helemaal niet. Als wij echter reageren tegen de godsdienst, dan drijven wij deze mensen recht in de armen van de politieke Islam, en vermenigvuldigen wij meteen onze vijanden.  Ze zijn echter niet zo maar herkenbaar. Wij herkennen de Moslim, maar weten niet of hij behoort tot de politieke Islam of niet. Wij kunnen hen maar herkennen als zij zich uiten. En dan is het kwaad veelal al geschied...

Ik vrees dus dat wij wel verplicht zijn tot het hebben van een legermacht... Wij kunnen en mogen de deur niet open zetten naar onze vernietiging...

Maar laat ons in hemelsnaam op passen niet zelf de vijand te vermenigvuldigen. Wees niet anti-Islam, blijf logisch.

tot de volgende ?


Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: