maandag, mei 07, 2012

Maastdicht

Coat of arms of the Dutch municipality of Maas...
Coat of arms of the Dutch municipality of Maastricht, Limburg. (Photo credit: Wikipedia)
Door het wietpasje en de heisa er rond, wordt een bezoek aan Maastricht afgeraden aan de Belgen... Net nu ik met mijn teerbeminde een verlof zal gaan doorbrengen in de Voeren, en een dagje Maastricht op het lijstje was gezet.
Niet dus.
Ik wil niet het risico lopen dan de douane en/of de flikken mijn wagen helemaal zitten uit te vlooien (ik kweek nu al zo lang en met zo veel zorg die auto-vlooien...). Bovendien is het goed mogelijk in ons land van Melk en honing en geen democratie, dat je voor zo'n onnozel bezoekje op de lijst van mogelijke drugdealers terecht komt.
En bovendien loop ik het risico, en mijne gade met mij, dat ze onze medicamenten af pakken als zijnde verdacht.
Ik kan zelfs het risico niet lopen !
Anders raak ik misschien niet meer thuis.

djudedju

Ik heb hier al wanhopig gezocht naar documentatie over Voeren en over die hoek van Limburg, maar er is maar weinig te vinden. Oh ja, wel voor fietsers, wel voor wandelaars en zelfs voor ruiters, maar voor mensen zoals ik ? Vergeet het maar.
Dat is net zoals met allerlei vermageringsformules...
Je ziet een of ander vedette vermageren, en zie, zijn recept wordt uitgegeven in boekvorm. Of je meent het serieus, en je gaat ten rade bij een diëtist... Gelijk hoe, ze beginnen met je een en ander voor te schrijven over je eetgewoonten, en dan voegen ze daar doodleuk aan toe: ... maar natuurlijk moet je dit combineren met lichaamsbeweging. Je moet wat meer gaan sporten. Help ! Dat is net wat ik niet meer kan ! Het is net daardoor dat ik weer verdikt ben.
Daarvoor moest ik echt geen boek kopen of een diëtist gaan bezoeken.

En het ziet er naar uit dat ik net op dezelfde wijze mezelf ga moeten behelpen om Voeren et environs te bezoeken. Zowel de Waalse als de Vlaamse omstreken.
(Ik zou er dolgraag een Happart bezoekje van maken, iets waar je op kunt terugblikken met een glimlach op de lippen...)

Maar nu zitten ze al te zeggen dat in Maastricht van mijn lijstje moet afvoeren. Omwille van het gedoogbeleid dat Belgen niet gedoogt.
tommetoch...

En zeggen dat ik het adres van De Sleghte (boekwinkel) in Maastricht al had opgeschreven... Misschien zou ik daar een boek over glazuren vinden. Ach, dan ga ik maar eens naar De Sleghte in Gent moeten gaan hé, nu we nog gratis met bus en tram mogen rijden als leden van de grote bond der gepensioneerden. Straks mag dat ook niet meer, in het kader van de besparingen. En omdat we wat meer met de auto zouden rijden, want die verbruiken brandstof, en brandstof dat is voor 90 % belastingen... En dat zijn dan niet alleen besparingen, maar zelfs inkomsten voor het landje dat zo hard zijn best doet om in Europa bij de besten van de klas te mogen zitten.

Och ja, van belastingen en ander diefstal gesproken, heb je het ook gelezen ? Ze gaan geen vaste flitspalen meer bijzetten op de snelwegen... Nee, die brengen niet genoeg op, ze gaan er wat meer mobiele bij voegen. Geruchten stellen dat er binnenkort om de 50 meterkes een flikske zal staan, zitten of liggen met een cameraatje in de aanslag. Als je straks langs de autosnelweg een verdacht weelderige grasdot ziet staan in de groene berm, pas dan op ! Het is wellicht een vermomde flik met vermomde camera...
(Ik hoorde dat het korps der flikken een ex-paracommando in dienst nam omhen de camouflagetechnieken bij te brengen! En Crevits zou de onderhandelingen begonnen zijn met de Hamerikanen over de aankoop van die ultra-gesofisticeerde kledij, die van de Hamerikaanse soldaten onzichtbare mannetjes (en vrouwtjes) maakt. Je weet wel, een soort kledij die op een of ander manier de kleuren van het landschap aanneemt...)

Er is niets nieuws onder de zon... Als je het schitterend mooie stadhuis van Oudenaarde bezoekt, dan kun je in de Schepenzaal zien dat men toen al een verborgen kamertje maakte, waar een schrijver al de gesprekken kon noteren... Dus geheimzinnig doen om mensen in de zk te zetten is al een oude hobby van politici en aanverwante sectoren zoals daar zijn de openbare macht en het korps der flikjes.
Gezelle moet hoognodig zijn dichtwerken aanpassen ! In Boer Naas is het niet meer: "Daar roert entwat", maar daar flikkert entwat, daar flitst entwat ! t'docht Naaske dat verzonk, weer geflitst ! Weer te rap gereen met peird en kar.

Nog een geluk dat er genoeg borden staan om ons attent te maken op de snelheid die je mag rijden. Heerlijk vind ik de borden van "einde bebouwde kom", eindelijk mag je weer iets sneller rijden dan die vermaledijde 50 per uur, maar drie meter verder zetten ze dan een bord van maximum 50... Als je bij kinderen een snoepje voor hun gezicht zwaait, en dan zelf in je mond stopt, dan ben je een sadist... Onze wetgevers zijn dat stadium nooit ontgroeid als ik de verkeersborden bekijk. En ze trekken wellicht ook nog steeds vliegen de vleugels uit, en ons een poot...

miljaarde nonde

Allee, waar moet ik nu naar toe in de steek van Fourons Voeren?
Tiens, ik kom bij je op bezoek, in het mooie Tongeren, heel in het begin, met een groot opschrijfboek, in de hoop dat jij me een massa tips kunt geven, maar niet over de grens van de wietrokers, want daar mogen we niet echt meer binnen... Leve Europa met de open grenzen. djudedju


tot de volgende ? (De inwoners van Maastricht zijn niet allemaal engeltjes, in tegenstelling met wat hun wapenschild suggereert...)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: