maandag, april 09, 2012

Openlucht

Rommelmarkt
Rommelmarkt (Photo credit: Comicbase)
Voila, we hebben onze eerste rommelmarkt in open lucht achter de rug. 't Was geen vette, dreigende lucht houdt heel wat marktkramers tegen... Vorig jaar was het op deze markt hemels weer, en nu stonden ze daar verkleumd achter hun kraam.
Zoals gezegd, heel wat minder kraampjes, door het dreigende weer. Om eerlijk te zijn, we durven bij dergelijk weer ook al eens te zeggen: "We gaan niet, 't zal weer niets zijn..." En dat doen veel mensen, zodat er ook minder bezoekers zijn, en de kramers helemaal niet beloond worden voor hun inspanningen. Alhoewel...
Wie nu naar de rommelmarkt gaat, dat zijn of de "echte", of diegenen die echt op zoek zijn naar een of ander.

Wij horen blijkbaar bij de "echte"... We gaan niet om te kopen, kopen is een bijzaak geworden... We gaan voor de sfeer, voor de babbel...
Zoals vanmorgen...
"Madame, als ik het goed lees moet ik bij u minstens twee aankopen doen?" 't Menske keek mij een beetje verbouwereerd aan. Ik moest het dus uitleggen... "Kijk, u zet op uw kraam 0,50 cent, en dat bestaat niet, een stuk van 1 cent is het kleinste muntje die we hebben..."
De dame lachte en zei dat als ze er 0.50 euro zette, er veel waren die dachten dat het 50 euro was... Nu ja, ik zal het maar geloven zeker ?
Bij de volgende heb ik niet gezegd, daar was een spel "voledig"... Daar kun je een eed op afleggen.

Ach, 't was een beetje te koud, de mensen waren niet zo happig op een leuke babbel. Ze stonden daar met een dikke frak en de kraag omhoog te bibberen. En sommigen, die het geluk hadden dat ze hun wagen bij hun kraam hadden staan, zaten in de wagen, met het raam net genoeg open om er door te kunnen spreken. Deed me denken aan de zeer persoonlijke ontvangst die je tegenwoordig geniet in de meeste banken. Bij sommige banken moet je bijna op je knieën gaan zitten om door dat piepkleine gaatje in het kogelvrije raam te kunnen zeggen wat je wil hebben... Vriendelijk !!!

Enfin, we zijn gestart... Hopelijk wordt het nu ook vlug goed weer... Het is veel leuker om in 't zonneke te lopen op de markt. En dan zijn de mensen ook veel vriendelijker en vlugger bereid te lachen.

Van nu af aan zal het weer ieder weekend prijs zijn, en zelfs meestal én de zaterdag, én de zondag... We gaan weer ons hartje kunnen ophalen.

Ach, nu nog de zon... Zou die het niet gezien hebben dat het rommelmarkt was ? Kon ook niet, er gingen zware vlagenzwangere wolken voor...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: